1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. “PKK Bölgedeki İstikrarsızlığın Müsebbibidir”
“PKK Bölgedeki İstikrarsızlığın Müsebbibidir”

“PKK Bölgedeki İstikrarsızlığın Müsebbibidir”

Sincar Kaymakamı Halil, “Şengal’in merkezinde bulunan PKK ve bu örgütün uzantısı diğer silahlı unsurlar halkın evlerine dönmesinin önünde büyük bir engeldir.” dedi.

13 Kasım 2016 Pazar 19:28A+A-

Sincar Kaymakamı Mehma Halil, IŞİD’den alınan ilçenin yeniden inşası ve halkın evlerine dönebilmesi için PKK’nın şehirden çıkarılması gerektiğini belirtti.

Halil, IŞİD’in Sincar’dan kovulmasının birinci yıl dönümü münasebetiyle açıklama yaptı.

AA’da yer alan habere göre, IŞİD’in Sincar’dan kovulmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen evlerine dönen aile sayısının yalnızca 200 olduğuna dikkat çeken Halil, ilçe halkının birçoğunun evlerine dönmemesinin PKK’nın bölgedeki varlığından kaynaklandığını söyledi.

“PKK'nın Şengal’e Yerleşmesine İzin Veremeyiz”

PKK ve ona bağlı grupların Sincar’ı terk etmesi gerektiğini vurgulayan Halil, “Şengal’in merkezinde bulunan PKK ve bu örgütün uzantısı diğer silahlı unsurlar halkın evlerine dönmesinin önünde büyük bir engeldir. Bu vesileyle bir kez daha PKK ve diğer örgütlere şehrimizi derhâl boşaltmaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu Şengal halkının bir talebidir. Hangi gerekçeyle olursa olsun PKK’nın gelip Şengal’e yerleşmesine izin veremeyiz. PKK, bölgedeki istikrarsızlığın ve karışıklığın müsebbibidir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT