1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Azgınlığı Sınır Tanımıyor!
PKK Azgınlığı Sınır Tanımıyor!

PKK Azgınlığı Sınır Tanımıyor!

YDG-H, İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hücre evlerinde sözde 'örgütlenen IŞİD üyelerine' silahlı nokta eylemi düzenledi.

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:10A+A-

islahhaber.net

PKK'nın yayın organlarından Fırat News tarafından yayınlanan bir haberde, İstanbul'da sözde IŞİD üyelerine YDG-H tarafından silhalı saldırı düzenlendiği açıklandı.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde halktan vergi alan, mahkeme kuran ve dilediği kişileri terör örgütü kamplarına kaçırarak işkence uygulayan ve infaz eden PKK'nın faaliyet alanını genişleterek İstanbul'da da bir devlet gibi davranmaya başladığı gözleniyor.

İslami STK ve cemaatleri öncelikli hedef gören PKK'nın Müslüman bireylere karşı düzenlediği operasyonlara sessiz kalan devlet organlarının STK'lar tarafından yapılan tüm çağrılara rağmen bir adım atmaması dikkat çekiyor.

Türkiye'nin 90'lı yıllarda yaşadığı çatışmaların -değişen konjonktür ile- daha ötesinin tekrar gündeme geleceğini ve ülkenin istikrarının ciddi yaralar alacağını haber veren PKK saldırıları için devlet organları tarafından acil adım atılmaması durumunda geri dönülemez bir sürecin başlayacağından endişe ediliyor.

***


Son zamanlarda özellikle Doğu bölgelerinde yaşayan sakallı ve çarşaflı Müslümanların PKK ve kolları tarafından potansiyel bir suçlu gibi görülerek saldırıya maruz kalması bir yana, Müslümanların PKK tarafından kaçırılıp sorgulanmaya dahi başlanıldığı Müslümanların ev ve iş yerlerinin Pkk tarafından saldırıya uğradığı biliniyor.

Fırat News tarafından yapılan haberde şu ifadelere yer verildi.


YDG-H, İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hücre evlerinde örgütlenene IŞİD çetesi üyelerine silahlı nokta eylem düzenledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan YDG-H, Şahintepe'de hücre evlerinde örgütlendikleri ve gençleri IŞİD'e katılmak üzere gönderdikleri tespit edilen bazı çete üyelerine, araçla hücre evinden ayrıldıkları sırada silahlı eylem düzenlediklerini belirtti.

Uzun süren takip ve yapılan tespitin ardından eylemin düzenlendiği belirtildiği açıklamada, "Hareketimizin bir birimi tarafından Rojava, Şengal Maxmur gibi alanlarda halkımıza karşı başta TC devleti olmak üzere batılı güçler tarafından örgütlendirilmiş, silahlandırılmış kalleş IŞİD çetesinin Başakşehir Şahintepe'deki bir hücre evine dönük nokta eylemi gerçekleştirilmişti" denildi.

Yapılan eylemde çete üyelerine kurşun isabet ettiğine dikkat çekilerek, "Hücre evinden ayrılan araçta 5-6 çete üyesi vardı. Birimlerimiz tarafından yapılan nokta eylemi ile 2-3 çete üyesine kurşun isabet etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kürt halkı ve yurtsever gençliğin çete örgütlenmelerine karşı örgütlülüğe çağrıldığı açıklamada, "Savaş cephesinde savaşan arkadaşlarımıza verebileceğimiz en büyük destek onların yanında cephede yer almak ve Kuzey Kürdistan ile metropollerde bu çeteleri kurutmaktır" diye kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum