1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Askeri Üs Bölgelerine Saldırdı
PKK Askeri Üs Bölgelerine Saldırdı

PKK Askeri Üs Bölgelerine Saldırdı

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki üs bölgelerine, PKK örgütü mensupları tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:21A+A-

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki üs bölgelerine, PKK örgütü mensupları tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurtiçi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, PKK'lılar tarafından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesine (Hakkari) hem havanla hem de tüfeklerle saldırı gerçekleştirildi.

Anında karşılık verilmesi üzerine, PKK ateşleri kesildi. Herhangi bir zayiat veya hasarın meydana gelmediği saldırıların ardından bölgedeki emniyet tedbirleri arttırıldı.

Hakkari ve Şırnak'ta silahlı saldırı

PKK, Şırnak Uludere'deki 48'inci Hudut Tugayı Geymişule Tepe Üs Bölgesi'ne, doçka uçaksavar makineli tüfeğiyle 40 el ateş etti, Hakkari Yüksekova'daki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası bölgesine de hem havan hem de tüfeklerle saldırdı.

Misliyle karşılık verilmesinin ardından sonlandırılan iki saldırıda da zayiat ve hasar oluşmadı, güvenlik önlemleri sıklaştırıldı.

Lice-Kulp karayolunda iki araç yakıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Telkabin mevkisindeki karayolunun kesilmesine engel olmak maksadıyla görevlendirilen jandarma unsurlarına da silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Ayrıca, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Guçik Mahallesi'nden geçen Lice-Kulp karayolunda iki araç ateşe verildi.

Şanlıurfa'da PKK operasyonu

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akçakale ilçesinde, üç şüphelinin adreslerinde yaptıkları aramada, PKK örgütü mensuplarına teslim edilmek üzere bulundurulduğu tespit edilen bir tamburalı makineli tüfek, bir otomatik av tüfeği ve dört AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirdi. 

Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

Hakkari'de de bir PKK'lı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

AA

HABERE YORUM KAT