1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK, Meşal Temo'nun Yeğenini de Öldürdü
PKK, Meşal Temonun Yeğenini de Öldürdü

PKK, Meşal Temo'nun Yeğenini de Öldürdü

Suriye'de geçen yıl ekim ayında öldürülen muhaliflerden Geleceğin Partisi lideri Meşal Temo'nun yeğeni vahşice öldürüldü.

29 Mart 2012 Perşembe 04:12A+A-

Evinden alındıktan sonra işkence çektirilerek katledildiği belirtilen genç siyasetçi Muhammed Xelef Ciwan, Baas rejimine muhalefet ediyordu. Evine gelen 4 PKK'lı tarafından kaçırılan Ciwan, 4 saat sonra Dirbêsiyê mevkiinde öldürülmüş halde bulundu. Boynunun kesildiği, vücudunda derin yaralar açıldığı belirlenen Ciwan, arkadaşları tarafından toprağa verdi. Kürt Gençleri Hareketi'nin yöneticileri, arkadaşlarının Suriye istihbarat birimi El Muhaberat ve PKK'nın işbirliğiyle öldürüldüğünü açıkladı. PKK, son dönemlerde Suriye'de Baas rejimine muhalif 7 Kürt siyasetçiyi öldürdü.

Suriye'de özellikle PKK'nın yerleştiği ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Afrin, Kamışlı ve Derik bölgesindeki Kürt siyasetçiler bir bir öldürülüyor. Geçen ay Kürtlerin Demokratik Birlik Partisi (PYDKS) Halep sorumlusu Dr. Şerzad Hac Reşid ve Demokrat Kürt Partisi Politbüro üyesi Nesredin Berhik, düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Kamışlı'nın en büyük aşiret lideri Abdullah Bedro'nun evini basan PKK, Bedro'nun 3 oğlunu öldürmüştü. Kürt Gençleri Hareketi'nin yöneticilerinden Muhammed Xelef Ciwan da geçen yıl ekim ayında öldürülen dayısı Meşal Temo'yla aynı kaderi yaşadı. Nasname.com adlı internet sitesi de Ciwan'ın PKK tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Sitede şu açıklama yer aldı: "Aldığımız ve doğruluğundan kuşku duyulmayan kesin bilgiye göre Ciwan'ı ketledenler PYD-PKK üyesidirler. Ciwan'ı evine baskın düzenleyen 4 kişi, olay yerinde bulunan yurtsever Kürtlerce teşhis edildi."

İsmail Avcı / Zaman

HABERE YORUM KAT

1 Yorum