1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. PJAK'ı Kurşuna Dizen İran PKK'yı Korudu!
PJAK'ı Kurşuna Dizen İran PKK'yı Korudu!

PJAK'ı Kurşuna Dizen İran PKK'yı Korudu!

Türkiye'nin PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarını hadsiz bir dille eleştiren İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, PKK'yı hedef almanın hata olduğunu söyledi.

30 Temmuz 2015 Perşembe 15:18A+A-

İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmî sitesinde yer alan açıklamasında: "Türkiye'nin IŞİD teröristlerine operasyon adıyla bu örgüte karşı direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur. Bu hata, tekfirci teröristlerin Türkiye sınırlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır." iddiasında bulundu.

IŞİD'in tüm İslâm ülkelerinde egemen güç olmak istediğini söyleyen Firuzabadi: " Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu konuda istisna değiller. Tekfirci terörist gruplara yardım etmek, er ya da geç bu ülkelerin de güvenliğini tehdit edecek." dedi.

iran_pjak_mensuplarini_idam_etti.jpg

İran PKK'nın Kolu PJAK'ı Kurşuna Dizmişti

İran, son olarak ise 2011 yılında PKK'nın sınırları içerisindeki kolu PJAK'a çok ağır kayıplar verdiren operasyonlar düzenlemişti.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı General Abdullah Aragi, yaklaşık iki ay süren operasyonlar sonucunda 200'den fala PJAK mensubunun öldürüldüğünü duyurmuştu.

Yerel kaynaklar ise İran askerlerinin sağ olarak yakaladıkları PJAK miltinlarını kurşuna dizerek infaz ettiğini iddiâ etmişti. Ağır kayıplar veren PJAK, Tahran'ın sınırdan bir kilometre öteye çekilme şartlarını kabul ederek İran topraklarını terk etmişti.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

4 Yorum