1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Peygamberimize Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü"
"Peygamberimize Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü"

"Peygamberimize Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü"

Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen "Peygamberimize Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü"ne binlerce kişi katıldı.

31 Ocak 2015 Cumartesi 16:23A+A-

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından düzenlenen, "Peygamberimize Saygı Zulme Lanet Yürüyüşü"ne binlerce kişi katıldı.

ESTP öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle organize edilen program kapsamında, aralarında AK Parti Erzurum milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu ve Muhyettin Aksak'ın da bulunduğu binlerce kişi, Narmanlı Camisi önünde toplandı.

Grup, ellerinde "Anam babam feda olsun", "Peygamberimiz onurumuzdur", "Canımız yoluna feda olsun Ya Resulullah", "Biz Hz. Muhammed'in ümmetiyiz" gibi dövizler taşıyarak, Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı'ndaki kent meydanına ulaştı.

Yürüyüşe atlı sporcular da katıldı. Burada oluşturulan platformda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hasan Çınar dua okudu.

ESTP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenli, yaptığı konuşmada, Fransa'daki 12 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının ardında İsrail'in olduğunu, iki yüzlü Batı ile Haçlı zihniyetinin olduğunu söyledi.

Güvenli, "Rahmet ve barışın sembolü olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'e yapılan bu çirkin saldırılar yeryüzünü sömüren tek dişi kalmış canavara karşı barış, kardeşlik, merhamet, erdemle duruşumuzu değiştirmeyecek. Lanetimiz ise onların üzerine olacaktır. Çünkü onlar dünyayı biz ise ebedi alemi seviyoruz" diye konuştu.

"Çin mallarını almayın ve bunu herkese anlatın"

 O'nun davasının ümmetin davası olduğunu, O'nun davasının ümmetin sahipliğinde olduğunu vurgulayan Güvenli, şunları kaydetti:

"Peygamberimizin onuru bizim onurumuzdur. Biz biliyoruz ki yeryüzünü tam yüz yıldır kan ve vahşet arenasına çeviren Batı'nın şiddet kronolojisi oldukça kabarık, bir o kadar da iğrençtir. Nerede bir katliam varsa onların elleri, nerede bir küfür varsa orada onların dilleri işin içindedir. Kur'an okuduğu için hapsedilen, namaz kıldığı için katledilen dünya kamouyundan izlenerek, asimile edilmeye çalışılan Uygur Türklerine yapılan sistematik zulmü şiddetle kınıyoruz. Çin mallarını almayın ve bunu herkese anlatın. Bütün Türkiye'yi, bütün İslam dünyasını, dünyada ben insanım diyen herkesi, bütün dünyayı Çin mallarını boykota davet ediyorum, Yahudi'nin mallarını boykota davet ediyorum."

"İslam'ın karşılığı barıştır"

Milletvekili Yavilioğlu da söz konusu programın dünyanın birçok yerinde birikmiş olan Müslüman coğrafyaya karşı bir ses olduğunu belirterek, Doğu-Batı ayrımı olmaksızın dünyanın birlikte barışı araması gerektiğini söyledi.

Yavilioğlu, Doğu'da eğer barış olmazsa insanlar ölürse Batı'nın da hiçbir zaman rahat edemeyeceğini belirten, "Bütün dünyada barış, adalet, özgürlük isteniyorsa şayet bu özgürlüğün sadece bir kesim için sadece Batı bölgesinde olmasının imkanı yok. Paris'teki olayların üzerinden yine Müslüman coğrafya mahkum edilmeye çalışılıyor. Yine bütün Müslüman topluluklar olarak tanımlanıyor. İslam'ın karşılığı barıştır. İslam'ın karşılığı selamdır. Doğu'dan bu ses yükselmiştir her zaman" diye konuştu.

Yavilioğlu, Batı'nın, kendi ürettiklerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu eylemleri daha mantıklı daha akılcı ve daha vicdanlı bir şekilde değerlendirmek zorunda olduğunun altını çizdi.

erzurum-20150131-01.jpg

erzurum-20150131-02.jpg

erzurum-20150131-03.jpg

erzurum-20150131-04.jpg

 

HABERE YORUM KAT