1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Peşmerge: PKK İçin En İyisi Sincar’ı Terk Etmektir
Peşmerge: PKK İçin En İyisi Sincar’ı Terk Etmektir

Peşmerge: PKK İçin En İyisi Sincar’ı Terk Etmektir

Peşmerge güçlerinin Sincar’daki komutanlarından Dirbo, “PKK için en iyisi geç olmadan bir ân önce Sincar’ı terk etmektir.” dedi.

04 Aralık 2016 Pazar 15:46A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Sincar cephesindeki komutanlarından Kasım Dirbo, PKK’nın yıl başından sonra bölgede barınamayacağını belirtti.

AA’da yer alan habere göre, Dirbo, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) resmî internet sitesinde yer alan açıklamasında, “PKK için en iyisi geç olmadan bir an önce Sincar’ı terk etmektir.” ifadesini kullandı.

“Onları Tamamen Temizleyeceğiz”

PKK’nın farklı isimlerle Sincar bölgesinde konuşlanmasına tepki gösteren Dirbo, “Ne şekilde olursa olsun PKK’nın yıl başına kadar buraları terk etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl terör örgütlerinin bölgemizde yeri olmayacaktır. Onları tamamen temizleyeceğiz.” sözlerini kaydetti.

Sincar ve çevresini sâdece Peşmerge güçlerinin kontrol edeceğine dikkat çeken Dirbo, “Bölgenin bir ân önce terk edilmesi PKK’nın hayrına olacaktır. Bu sınırlarda yabancı unsurların varlığını kabûl edemeyiz.” dedi.

IŞİD’in elinde kalan birkaç köy ve bölgeyi de kısa sürede alacaklarını savunan Dirbo, bundan sonraki süreçte bölgede istikrar ve huzurun hâkim olmasını istediklerini dile getirdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT