1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı Vaadi HDP’yi Kapatmak!
Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı Vaadi HDP’yi Kapatmak!

Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı Vaadi HDP’yi Kapatmak!

YSK’nın tanıdığı sürenin son gününde gereken 100 bin imzayı tamamlayarak cumhurbaşkanı adayı olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı seçilmesi hâlinde, HDP’yi kapattıracağını söyledi.

13 Mayıs 2018 Pazar 13:38A+A-

Partisinin genel merkezinde konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “HDP, terör örgütü PKK’ya bağlıdır, PKK talimatıyla hareket etmektedir. Selahattin Demirtaş başta olmak üzere yöneticilerinin ve örgütlerinin bu gerçeği ortaya koyan sayısız açıklamaları ve faaliyetleri bu konuda kesin kanıt değerindedir. Anayasa’nın 68. Maddesi ve Siyasî Partiler Kanunu’nun 81, 82 ve 83. maddesi uyarınca, HDP’nin kapatılması gerekir.” dedi.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, Yargıtay’ı HDP’ye kapatma davası açmamakla sorumluluğunu yerine getirmemekle suçlayan Perinçek, “Dahası PKK’nın yasal kolu olan HDP’ye devlet bütçesinden yalnız bu yıl 90 milyon TL verilmiştir. ABD merkezli Atlantik sistemi, Türkiye’ye PKK’nın yasallaştırılmasını dayatmaktadır. HDP, bu dayatmanın aracıdır. Bazı siyasal partiler, HDP’yi açıkça desteklemekte, HDP’nin hapiste bulunan liderlerini ziyaret etmekte ve özetle PKK’yı kurtarmak ve hatta hükümet ortağı yapmak için yoğun bir faaliyet yürütmektedir.” diye konuştu.

Perinçek, “Cumhurbaşkanı seçilince, Siyasî Partiler Kanunu’nun 100. maddesinin (b) fıkrası uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle Yargıtay Başsavcılığı’na başvuruda bulunacak ve HDP’nin kapatılması için dava açılmasını talep edeceğiz. Bu konudaki talepnamemiz hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tanıdığı sürenin sonunda gereken 100 bin imzayı ancak tamamlayabilen Perinçek, cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum