1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Perinçek’e İmza Seferberliğindeki Pelikanlar”
“Perinçek’e İmza Seferberliğindeki Pelikanlar”

“Perinçek’e İmza Seferberliğindeki Pelikanlar”

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tüm iddialı çıkışlara rağmen gereken 100 bin imzayı hâlâ toplayamadığına değindiği yazısında Kenan Alpay, Perinçek’in yardımına Pelikancıların koştuğuna dikkat çekiyor.

08 Mayıs 2018 Salı 10:24A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Cumhurbaşkanı adayı olmak üzere toplanması gereken 100 bin imzanın 9 Mayıs Çarşamba günü akşamına kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesi gerekiyor. Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu bu işlemi tamamlamışken diğer aday Doğu Perinçek olanca renkli ve olabildiğince duygusal kampanyalara rağmen epeyce gerilerde seyrediyor.

Belki gözden kaçmıştır ama 1 Mayıs günü Yüksek Seçim Kurulu’na adaylık başvurusu yaparken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek son derece iddialı bir beyanat vermişti. O beyanata geçmeden önce şu kısa hatırlatmayı yapmakta fayda olur: Türkiye siyasetinin son 50 yılında hitap ettiği kitleyle orantısız bir biçimde etkin olmuş liderlerden biri olarak Perinçek’in legal-illegal, açık-örtülü ama her zaman askeri ihtilallerden yana tavrı gayet iyi bilinir. Her ne kadar onu yakın geçmişte en büyük provokasyonlarından biri olan “Şeytan Ayetleri”nin Türkiye temsilciliği ve 28 Şubat post-modern darbe sürecinde Batı Çalışma Grubu’na iltisaklı çalışan Öncü Gençlik’in babası olarak tanıyıp biliyorsak da Gün Zileli’nin “Havariler”inde anlatılan merkezi rolünü de atlamamak lazım. Hitap ettiği kitleler her zaman küçük olmuşsa da ajitasyon ve provokasyonlarla tahrik edip zihin ve duygularını ipotek altına aldığı kitleler hep geniş olmuştur ne yazık ki.

(…)

Yazının devamı için tıklayın: Perinçek’e İmza Seferberliğindeki Pelikanlar