1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Pendik’te “Suriye’de İnsanlık Dramı” Resim Sergisi
Pendik’te “Suriye’de İnsanlık Dramı” Resim Sergisi

Pendik’te “Suriye’de İnsanlık Dramı” Resim Sergisi

Pendik Merkez Camii önündeki meydanda “Suriye’de İnsanlık Dramı” konulu resim sergisi açıldı.

29 Haziran 2014 Pazar 15:06A+A-

ADİL TUNA / HAKSÖZ-HABER

Anadolu Yakasında faaliyet gösteren İnsan-Der, Rahmet-Der, Kar-Der ve Yağmur-Der’in öncülüğünde açılan resim sergisi, Ramazan ayı boyunca İstanbul’un farklı noktalarında sergilenmeye devam edecek.

Resim sergisine gelen ziyaretçiler, aynı zamanda Suriyeli yardıma muhtaç Müslümanlara iletilmek üzere stantlarda hazır bulunan kumbaralara nakdi yardımlarla destek verebiliyorlar.

Resim sergisini düzenleyen kurumlardan biri olan İnsan-Der adına açıklama yapan Hayati Arslan, böyle bir resim sergisini açmakla amaçlarının sadece Suriyeli yardıma muhtaç kardeşlerimize destek olmak değil, aynı şekilde üçüncü yılını geride bırakan Suriye devrimi mücadelesine ve oradaki mustazaf Müslümanların içinde bulunduğu hale, Türkiye’de yaşayan insanların kayıtsız kalmaması ve az da olsa sürekli destek olunması için  farkındalık ortaya koymak olduğunu belirtti.

28-29 Haziran günleri Pendik Merkez Camii önündeki meydanda açık olan Resim Sergisi, 4-5-6 Temmuz tarihlerinde Pendik, Fatih Mahallesi Fatih Camii yanında, 5-6 Temmuz  tarihlerinde de Pendik Hilal  Konutları, Molla Gürani Camii yanında ziyaret edilebilecek.

Yaklaşık iki yıldır Suriye’ye gıda, elbise, ilaç, vb. yardımlarda bulunduklarını belirten  Arslan, özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında, komşu Suriye halkının yaşadığı sıkıntıları biraz olsun hafifletmek ve onların da Ramazan ayını daha güzel bir şekilde geçirebilmelerini sağlamak için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, herkesi açık olan resim sergisini ziyaret etmeye ve destek olmaya çağırdı.

Ramazan ayı içerisinde sergilenmeye devam edecek olan resim sergisi ve yardım çalışmaları ile ilgili www.suriyeicin.com adlı web adresinden daha detaylı bilgi alınabilir. 

pendik’te-“suriye’de-insanlik-drami”-resim-sergisi-03.jpg

pendik’te-“suriye’de-insanlik-drami”-resim-sergisi-04.jpg

pendik’te-“suriye’de-insanlik-drami”-resim-sergisi-02.jpg

HABERE YORUM KAT