1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Pelikancıların Kahramanı Perinçek: Erdoğan, Esed ile İşbirliği Yapmıyorsa İstifa Etsin!
Pelikancıların Kahramanı Perinçek: Erdoğan, Esed ile İşbirliği Yapmıyorsa İstifa Etsin!

Pelikancıların Kahramanı Perinçek: Erdoğan, Esed ile İşbirliği Yapmıyorsa İstifa Etsin!

Perinçek çetesine yaltaklanma seansları düzenleyip müslüman mahallesine Kemalizm pazarlayan Pelikan yalısının trolleri; “yerli ve milli mutabakat” edebiyatı bağlamında şu çıkışa da bir tevil uydursun bakalım!

20 Ocak 2018 Cumartesi 03:34A+A-

Pelikan Yalısının trolleri tarafından “Yerli ve Milli Mutabakat”ın öncülerinden sayılan ve kahramanlaştırılan Doğu Perinçek’in “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed ile işbirliği yapmalıdır, yapmıyorsa istifa etmelidir” sözüne nasıl bir anlam yükleyecek merak konusu:

Doğu Perinçek’in çıkışını Rus haber ajansı Sputnik şöyle haberleştirdi:

Afrin operasyonu öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Sayın Cumhurbaşkanı zaman yitirmeden, derhal Suriye ile işbirliğine gitmelidir. Eğer işbirliğine yönelmiyorsa, cumhurbaşkanlığından istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Aydınlık'ın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad'ın, "Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse, Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağını yok etmeye hazırdır" açıklamasını hatırlatan Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği gibi Suriye'nin Lazkiye kentinde Rusya'nın konuşlandırdığı S-400 hava savunma bataryaları bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye hükümetinin 'Türk uçaklarını düşürürüz' açıklamasına şu yanıtı verdi: 'Bu operasyon, terör örgütlerine karşı yapılan, Türkiye için tehdit oluşturan bir oluşumun engellenmesi içindir. Burada bizim Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef alma amacımız yok.'

Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef almıyor. Güzel! Türkiye, güvenliğini tehdit eden PYD/PKK terör örgütüne karşı harekâtta bulunacaktır. Bu da güzel!

'TÜRK UÇAKLARINI SURİYE'NİN HEDEFİ HALİNE GETİRMENİN ANLAMI NEDİR?'

Bu koşullarda Tayyip Erdoğan yönetiminin Suriye ile işbirliği yoluna gitmemekte diretmesinin anlamı nedir? Harekâtın yapılacağı toprak, Suriye toprağıdır.

Harekât, Suriye'yi de hedef alan PYD/PKK terör örgütüne karşıdır. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, PYD terör örgütünün 'vatan haini' olduğunu ilan etmiştir. Suriye Ordusu, PYD'ye karşı bombardımana başlamıştır. Bu koşullarda Suriye ile işbirliği yapmak varken, Türk uçaklarını Suriye'nin hedefi haline getirmenin anlamı nedir?

Türk Ordusu, ABD uçaklarıyla korunan, ABD'nin verdiği 4900 TIR silahla donatılmış PYD terör örgütünü tasfiye etmek için harekâta geçiyor. Karşıda ABD gibi dünya ölçeğinde ciddi bir güç var.

'ERDOĞAN YÖNETİMİNİN SURİYE DOSTLUĞUNU ELİNİN TERSİYLE İTMESİNİN ANLAMI NEDİR?'

Türkiye, harekât hedefini Afrin'in ötesinde Menbiç'teki ve Fırat'ın doğusundaki terör örgütlerini temizleme olarak açıklamıştır. Harekât yapılacak Kuzey Suriye coğrafyasında aynı zamanda ABD üsleri ve birlikleri bulunmaktadır.

Türkiye'nin ABD ile cephe cepheye geldiği bu kritik koşullarda, Tayyip Erdoğan yönetiminin Suriye dostluğunu elinin tersiyle itmesinin anlamı nedir?

ABD cephesi yanında bir de Suriye'ye karşı cephe açmanın mantığı nedir?

'RUSYA, İRAN VE IRAK'IN GÜVENİNİ SARSMANIN ANLAMI NEDİR?'

ABD gibi büyük güçlere karşı mücadele, kibirli laflarla değil, milletimizin ve drdumuzun öz gücüne dayanmak yanında, güçlü ittifaklarla başarıya ulaştırılır.

Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye'yi karşıya almanın ötesinde, Rusya'nın, İran'ın ve Irak'ın güvenini sarsarak, Türkiye'yi yalnızlaştırmaktadır.

ABD ve İsrail'in Irak'ın kuzeyindeki sözde Kürdistan girişimini bozguna uğratan bölge ittifakını bozmanın anlamı nedir?

'ABD VE İSRAİL'İ SEVİNDİRMENİN ANLAMI NEDİR?'

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi üzerine, ABD ve İsrail'e karşı bölge ölçeğinde ve dünya ölçeğinde çok geniş bir işbirliği oluşmuşken, şimdi Tayyip Erdoğan yönetimi, İslam ülkelerini ve bütün dünyayı karşıya itmektedir?

ABD ve İsrail'i sevindirmenin anlamı nedir?

Tayyip Erdoğan yönetimi, Türkiye'nin geleceğiyle oynayan tutumuyla Türk milleti içinde güvensizlik yaratmaktadır.

Türkiye'nin iç cephesini sarsmanın anlamı nedir?

'ERDOĞAN YÖNETİMİ DOSTLARI KAYBETMEKTE, DÜŞMANLARI SEVİNDİRMEKTEDİR'

Askeri harekâtımızın mümkün olduğu kadar az kayıpla ve en büyük başarıyla sonuçlandırması için en etkin siyaset, Suriye ile askerî harekât dahil her alanda işbirliğidir.

Oysa Tayyip Erdoğan yönetimi bırakalım işbirliğini, Suriye'ye haber vermek, Suriye'den davet istemek gibi devlet kurallarının gereği olan yöntemleri bile kenara iterek dostları kaybetmekte, düşmanları sevindirmektedir.

Tayyip Erdoğan yönetiminin Suriye'ye karşı tavrını akılla, hesapla, kurmaylıkla, savaş yönetme yeteneğiyle, devlet adamlığıyla, Türk askerlik ve devlet yönetme geleneğiyle açıklama olanağı bulunmuyor.

Bırakalım devlet yöneticiliğini bugün Türkiye'de ilkokul birinci sınıf öğrencilerini toplasanız ve sorsanız, tek bir çocuk bile Suriye ile işbirliğini reddeden tutumu doğru bulmayacaktır.

'SURİYE'YE KARŞI KİBİRİN BEDELİNİ MEHMETÇİĞE ÖDETMENİN SORUMLULUĞU'

Nitekim bu tavır, hemen etkisini göstermiştir. Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile kapışmaya girmesi üzerine, ABD yelkenleri indirmişken birden yeniden cesaret bulmuştur. ABD Sözcüsü, Heather Nauert dün saat 23.00'te, 'Türkiye'nin Afrin'i işgal etmekten ve şiddet kullanmaktan vazgeçmesini' ihtar etmiştir.

Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye'ye karşı kibirli tavrını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ödetmek gibi ağır bir sorumluluk içindedir.

Türkiye, haklı bir harekât kararı vermiştir. Bu haklı harekâtın en az kayıpla, en hızlı biçimde, en büyük başarıya ulaşması, Türkiye'nin geleceği açısından hayatî önemdedir. Suriye ile işbirliği bu açıdan vazgeçilmez değerdedir ve kibire feda edilemez.

Türkiye'nin vatan savaşını başarıya götürecek birikim ve yetenekte bir yönetime ihtiyacı vardır. Hiç kimse, hele devlet yöneticileri, Türk Ordusunu gereksiz tehditlerle karşı karşıya bırakan uygulamalarda diretemez.

Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, zaman yitirmeden, derhal Suriye ile işbirliğine gitmelidir. Eğer işbirliğine yönelmiyorsa, Cumhurbaşkanlığından istifa etmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Türk milleti önünde derhal karar vermeye çağırıyoruz: Ya Suriye ile işbirliğine gidiniz, ya da istifa ediniz!"

HABERE YORUM KAT

4 Yorum