1. HABERLER

  2. HABER

  3. PEGIDA'ya Darağacı Soruşturması
PEGIDA'ya Darağacı Soruşturması

PEGIDA'ya Darağacı Soruşturması

Dresden Savcılığı, PEGIDA tarafından düzenlenen gösteride Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in isimlerinin yazılı olduğu pankartların darağacında asılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

13 Ekim 2015 Salı 19:13A+A-

Dresden Savcısı Jan Hille yapmış olduğu açıklamada, pazartesi günü gerçekleştirilen gösteride açılan pankartların kamu barışını tehdit ettiğini ve insanları suça yönelttiğini belirtti.

Savcılık olarak konu hakkında soruşturma açmakla toplantı ve yürüyüşler esnasında bu gibi eylemlerin olamayacağını göstermek istediklerini belirten Hille, "Toplanma özgürlüğünün de sınırları var" dedi.

Hille, darağacını kuranların kimliklerinin henüz tespit edilemediğini dile getirerek, bu kişilerin para cezası veya beş yıla kadar hapis cezası alabileceği bilgisini verdi.

Başbakanlık: "Cezai müeyyide kararını hukuk verecek"

Almanya Başbakanlık Basın Ofisi'nden konu hakkında yapılan açıklamada ise, Merkel'in isminin yazılı olduğu bir pankartın darağacında asılmasına kişisel olarak karşı olmadığı belirtildi.

"Böyle bir durumun cezai bir müeyyide gerektirip gerektirmediğinin kararının sorumlu adli kovuşturma makamları tarafından verileceğinin" belirtildiği açıklamada, başbakanlık tarafından konu hakkında şu anda başka bir adım düşünülmediği kaydedildi.

"Hukuk çerçevesinde açık bir cevap verilmeli"

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, Merkel'in ve Gabriel'in isimlerinin darağacında asılmasına hukuk devleti kaideleri çerçevesinde açık bir cevap verilmesi gerektiğini vurguladı. Opperman, "Kışkırtmacılara ve fesatlık yaratanlara karşı hukuk devletinin elverdiği bütün imkanlarla savaşmalıyız" dedi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT