1. HABERLER

  2. HABER

  3. PEGIDA'nın Merkezinde Camiye Çirkin Saldırı
PEGIDA'nın Merkezinde Camiye Çirkin Saldırı

PEGIDA'nın Merkezinde Camiye Çirkin Saldırı

Almanya'nın Dresden kentindeki Merve Camisi'nin duvarlarına Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yazıldığı bildirildi.

30 Ocak 2015 Cuma 16:08A+A-

Almanya'nın Dresden kentindeki Merve Camisi'nin duvarlarına Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yazıldığı bildirildi. 

Dresden polisi, rutin kontrol sırasında sprey boyayla yazılmış yazıları fark ettiklerini bildirdi. Polis yetkilileri, saldırının çarşambayı perşembeye bağlayan gece yapıldığını tahmin ettiklerini belirtti.

Eyalet meclisindeki Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanvekili Henning Homann, Alman basınına yaptığı açıklamada, "Bu olay Dresden'de ırkçı ve İslam karşıtı yürüyüşlerin körüklediği tehlikeli bir durumun işaretidir" dedi. 

Homann, İslam karşıtı bir saldırıda hayatını kaybeden ve camiye adı verilen Merve El Şerbini'nin kaderinin herkes için bir uyarı olması ve böyle olaylara hoşgörü gösterilmemesi gerektiğini belirterek, saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı. 

"Herkes için Dresden" inisiyatifinden Eric Hattke ise camiye yönelik saldırıyı "kabul edilemez" şeklinde değerlendirdi. Hattke, sorumluların en kısa zamanda bulunmasını ümit ettiğini dile getirerek, "Boyalı saldırı gösteriyor ki Müslüman cemaati için Dresden'deki durum çok hassas ve gergin. Merve Camisi ile dayanışma içindeyim" dedi. 

Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Saldırıya uğrayan Merve Camisi'ne 1 Temmuz 2009 yılında Dresden Mahkemesi'nde uğradığı İslam karşıtı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Mısırlı Merve El Şerbini'nin adı verilmişti. 

HABERE YORUM KAT