1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Patlamaya Hazır Bir “Balon”: Lone Survivor
Patlamaya Hazır Bir “Balon”: Lone Survivor

Patlamaya Hazır Bir “Balon”: Lone Survivor

Erkam Kuşçu kardeşimiz Haksöz Haber okuyucuları için “Lone Survivir ( Son Kalan)” filmini yorumluyor.

11 Ocak 2016 Pazartesi 23:57A+A-

Erkam Kuşçu / Haksöz Haber

Askerlerin eğitim kamplarının zorlu şartlarındaki, içerisinde hayati tehlikelerin de bulunduğu koşullarda yaptıkları talim görüntüleri, dostluklarını belirten; takım arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğrafları, kişisel eşyaları… Bu detaylar bir filmin açılış sekansı açısından normal gibi gözükebilir.Ardından “gerçek bir hikâyeden uyarlanmıştır” yazısı ve bizim Afganistan’ımızın sonsuz stepleri...

Lone Survivor filmi 2013 yılına ait vasat bir yönetmen olan Peter Berg son filmi. Daha önce yaptığı yüksek maliyetli gişe filmleriyle tanınan Berg bu son filminde “biraz da Hollywood gazlayalım” demiş olacak ki, son derece bayağı bir filme imza atmış. Ancak hakkını da vermek gerekirse sinematografi açısından bu sefer fena bir iş çıkartılmamış fakat bizleri daha ziyade işlenen konunun içeriği ve anlatım tarzı ilgilendiriyor.

Başarısız bir operasyon girişiminin anlatıldığı filmde, Amerikan askerleri “Kırmızı Kanatlar” adını verdikleri ve 20 tane Amerikan askerini öldürmekle suçladıkları Taliban’ın üst düzey komutanlarından birisini öldürmek için görevlendirilirler. Belirttiğimiz gibi operasyon başarısızlıkla sonuçlanır ve geriye yalnızca tek bir asker hayatta kalmıştır. Film, bu askerin yazdığı otobiyografik kitaptan sinemaya uyarlanmıştır. 

Yazının Devamı >>>