1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Patani: Orda, Bir Köy Var Uzakta
Patani: Orda, Bir Köy Var Uzakta

Patani: Orda, Bir Köy Var Uzakta

Haksöz Haber editörlerinden Ahmet Yasin Elki, İHH'dan bir heyetle birlikte ziyaret ettiği Patani'deki izlenimlerini okuyucularımızla paylaştı.

07 Şubat 2018 Çarşamba 19:16A+A-

Ahmet Yasin Elki / Haksöz Haber

Dünyanın birçok bölgesinde mazlumların umudu olan, muhtaçların yolunu gözlediği İHH İnsani Yardım Vakfı, yardım çalışmalarını dur durak bilmeksizin sürdürüyor. 5 kıta ve 135 ülkede yaralara merhem olan İHH, yeni projelerle çalışma alanlarını büyütürken bizler de bu projeleri yerinde görmek, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtımında bulunmak ve tabi ki oradaki kardeşlerimizle kardeşlik bağımızı artırmak için İHH’nın organizasyonuyla Asya’nın mazlum toprağı Patani’ye gittik.

İstanbul’dan Tayland’ın başkenti Bangkok’a 9 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra tekrar Bangkok’tan 2 saatlik bir uçak yolcuğu ile Patani’ye ulaştık.

İHH’nın Patani’deki partner kuruluşunun başkanı Fahrettin Bey tarafından karşılanıyoruz ve üç güne sığdırmak durumunda olduğumuz programımız başlıyor.

Önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyecilerinin desteğiyle açılan İstanbul İtfaiyesi Yetimhanesine gidiyoruz. Rabbimizin emaneti çocuklar bizleri yetimhanenin bahçesinde masum gülücükleri ile karşılıyorlar.

Yazının Devamı >>>