1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Paris'te Suriye Toplantısı Yapılacak
Paris'te Suriye Toplantısı Yapılacak

Paris'te Suriye Toplantısı Yapılacak

Fransa, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarının katılımıyla Suriye konusunda Paris'te toplantı düzenlenecek.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:17A+A-

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, ülkesi ile birlikte Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanlarının katılımıyla pazartesi günü Paris'te Suriye konusunda toplantı düzenleneceğini açıkladı.

Fransız Sözcü, ateşkesin ihlal edilmesi, Halep'te sivillere yönelik saldırıların artması ve müzakere sürecinin askıya alınması üzerine bu toplantının düzenlenmesine karar verildiğini bildirdi.

"Müzakerelerin tekrar başlaması için ülkesinin gerekli bütün inisiyatifleri destekleyeceğini" de bildiren Foll, gelecek hafta sonundan önce Almanya, İngiltere ve Fransalı yetkililerin Suriye ve diğer önemli konuları görüşmek üzere bir araya geleceğini de kaydetti.

Birleşmiş Milletler’in özel temsilcisi Staffan de Mistura’nın arabuluculuğunda Suriye’de politik çözüm için geçtiğimiz ay Cenevre'de yürütülen görüşmelerden herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Muhalifler, Suriye Rejimi'nin ateşkesi ihlal etmesinin görüşmeleri imkansız kıldığı görüşünü dile getirmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT