1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Paralel Yapı" Soruşturmasında Aranan Şüpheli Kalmadı
"Paralel Yapı" Soruşturmasında Aranan Şüpheli Kalmadı

"Paralel Yapı" Soruşturmasında Aranan Şüpheli Kalmadı

Emniyette "paralel yapı" soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükselirken aranan şüphelinin kalmadığı bildirildi.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 18:26A+A-

Hakkında yakalama kararı bulunan eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile polis memuru Osman Karakuzu da İzmir'de teslim oldu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükselirken aranan şüphelinin kalmadığı bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma çerçevesinde şüpheliler arasında yer alan eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binasına geldi.

Okan, bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'deki operasyon kapsamında gözaltına alınan diğer emniyet mensuplarının müfettişler tarafından soruşturmaya uğramış kişiler olduğunu, kendisinin bir soruşturma geçirmediğini, hakkındaki gözaltı kararını şaşkınlıkla karşıladığını belirtti. 

Çalışmalarında hukuka aykırı bir işlem yapmadıklarını, bu nedenle sıkıntı ve korkusunun olmadığını savunan Okan şöyle konuştu:

"Hatamız varsa hakkın ve halkın karşısında eğilir özür dileriz. Dünün kahramanları hemen hain ilan edildi, dünün hainleri bugün baş tacı yapıldı. Böyle bir dönemde açığa alınmaktan ve gözaltına alınmaktan gurur duyuyorum. Gözaltına alınanlar yanlış bir şey yapmadı, her şey hukuki ve kanunidir. Yapılan bir algı operasyonudur. 2010 yılında İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışırken paralel devlet, PKK ve KCK terör örgütleriydi. Şimdi hedef değiştirilmesi neye hizmettir?"   

Okan, açıklamasının ardından kendisini bekleyen kalabalığın alkışları arasında emniyet binasına girdi. 

Hakkında arama kararı bulunan polis memuru Osman Karakuzu da  Bozyaka'daki emniyet binasına gelerek teslim oldu. 

Okan ve Karakuzu'nun teslim olmasıyla gözaltındakilerin sayısı 32'ye yükselirken, operasyon kapsamında aranan kalmadığı bildirildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse de teslim olmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT