1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Papa’ya Rehine Mesajı: Avrupalı Olmayanlar Önemsenmiyor
Papa’ya Rehine Mesajı: Avrupalı Olmayanlar Önemsenmiyor

Papa’ya Rehine Mesajı: Avrupalı Olmayanlar Önemsenmiyor

Mali’de faaliyet gösteren el-Kaide oluşumu, elinde tuttuğu Kolombiyalı rahibenin görüntülerini paylaştı.

31 Ocak 2018 Çarşamba 12:24A+A-

Mali’de faaliyet gösteren el-Kaide’ye bağlı Nusret el-İslam ve el-Müslimin Cemaati adlı grubun medya kuruluşu el-İzze, son yayımladığı videoda geçtiğimiz yıl ülkenin güneyindeki Sikasso bölgesinde alıkonulan Kolombiyalı rahibe Gloria Cecilia Narvaez’in görüntülerine yer verdi.

“Birinci Dünya Ülkelerinden Olmadığı İçin Önemsenmiyor”

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, video, “dünyanın dört bir tarafındaki Hristiyanların aileleriyle birlikte yeni yılı kutladıkları hâlde Kolombiyalı rahibenin bu yeni yılı ailesinden uzakta kutlamak zorunda olduğuna” dikkat çekilerek başlıyor.

Doğrudan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’a hitap edilen bu bölümde İngilizce konuşan konuşmacı, “rahibenin hâlen mahkûm bulunduğunu çünkü onun birinci dünya ülkelerinden olmadığını ve bu nedenle Katolik kilisesinin onu umursamadığını” ifade ediyor.

Bilindiği gibi grup tarafından alıkonulan birçok Batılı rehine hükümetlerinin grupla fidye konusunda anlaşması sonucu serbest bırakılmıştı. Grup bu ifade ile Batılı hükümetlerin ve Katolik kilisesinin, Afrika ve Güney Amerika gibi ülkelerden gelen kişilerin hayatlarını önemsemediğini öne sürmekte.

“Özgürlüğüme Kavuşmama Yardım Edin”

Daha sonra Kolombiyalı rahibe, Papa’ya hitap ederek şunları söylüyor: “Sizden benim özgürlüğüme kavuşmama yardım etmenizi, imkânsızı yaparak beni serbest bırakmanızı istiyorum.”

İfadelerinin sonunda rehin tutulan rahibe, Kolombiya’daki ailesinden de kendisinin serbest bırakılmasına yardımda bulunmalarını talep ediyor.

Kolombiyalı rehine, en son Temmuz 2017’de yayımlanan bir videoda görülmüştü. Rahibe Narvaez, “Hıristiyanlığı yayarak Mali’de haçlılara destek olmakla” suçlanmıştı.

“Yardım Kuruluşlarıyla Çalışın”

Nusret el-İslam ve el-Müslimin Cemaati, rehinenin ailesine rehinenin serbest bırakılması sürecinde emperyalist güçlerle çalışılmaması, bunun yerine yardım faaliyetleri yürüten gruplarla çalışılması gerektiğini ifade ediyor.

Birçok Batılı rehine, Gift of the Givers adlı kuruluş ve benzeri hayır kuruluşları aracılığıyla fidye karşılığında serbest bırakılmıştı.

Sekiz Rehine Fidye Karşılığı Serbest Bırakılmıştı

Grup, bölgede alıkoyduğu rehineler karşılığında yüklü miktarda fidyeler alıyor. Videoda da belirtildiği üzere sekiz rehine daha önce grup tarafından serbest bırakılmıştı.

Her ne kadar Batılı hükümetler bu rehinelerin serbest bırakılması karşılığında fidye ödendiğini kabul etmese de bağımsız kaynaklar gruba yüklü miktarda fidyeler ödendiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT