1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistanlı Öğrenciler Halep İçin Ayağa Kalktı
Pakistanlı Öğrenciler Halep İçin Ayağa Kalktı

Pakistanlı Öğrenciler Halep İçin Ayağa Kalktı

Halep’te devam eden ve insanlığın vicdanını sızlatan çatışmalar için Pakistanlı öğrenciler de isyan etti. Pakistan’da üniversite öğrencileri ve medrese talebeleri ülke genelinde eylemler yaparak Halep’te devam eden katliamları kınadılar.

17 Aralık 2016 Cumartesi 21:54A+A-

Pakistan’ın tanınmış İslam alimlerinden Müftü Syed Adnan Kakahail, İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesinin bahçesinde yaptığı konuşmada Halep’i kuşatan zalimlerin yaşlı, çocuk, kadın, genç demeden mazlum Halep halkına ölüm yağdırdıklarını söyleyerek; “İslam ümmeti artık bu katliamlara dur demelidir, Müslümanlar ayağa kalkmalıdır” dedi.

Peşaver şehrinde öğle namazı sonrası üniversite avlusunda konuşma yapan meşhur alim Dr. Waqar Ahmed de Rusya, Esed ve İran güçlerini kınayarak, Müslüman ülkelerin sessizliğini de eleştirdi. Pakistan halkı olarak Halep’li kardeşlerinin yanlarında olduklarını ifade eden Waqar; “Mesafe uzak ancak kalplerimiz birdir. Halep halkı, onlara bu zulmü yapanlardan daha çok yaşayacaktır. Halep şehri, ümmetin en kadim şehirlerinden biridir. Halep’i bitiremeyecekler” dedi.

Rusya desteğindeki Esed rejimi ve İran’ın sivil halkı katletmesini asla unutmayacaklarını söyleyen Waqar, Pakistanlı üniversite ve medrese öğrencilerinin her daim yanlarında olduğunu ve Halepli kardeşleri için bir yardım kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

pakistanhal-20161217-01.jpgpakistanhal-20161217-02.jpgpakistanhal-20161217-03.jpgpakistanhal-20161217-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum