1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Hastaneye Kanlı Saldırı: 70 Ölü
Pakistan'da Hastaneye Kanlı Saldırı: 70 Ölü

Pakistan'da Hastaneye Kanlı Saldırı: 70 Ölü

Pakistan'da silahlı saldırıya uğrayan avukatın kaldırıldığı hastanede patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 70 kişi hayatını kaybetti.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 18:23A+A-

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da meydana gelen patlamada 70 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kuetta kentindeki bir devlet hastanesinin ana kapısında meydana gelen patlamada 70 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Patlamanın, sabahın erken saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan ünlü bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra meydana geldiği belirtildi. Patlama esnasında, avukatın naaşını ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazetecinin de hastanede bulunduğu öğrenildi.

Saldırganların suikast sonucu hayatını kaybeden Belucistan Barolar Birliği üyesi Avukat Bilal Enver Kasi'nin naaşını bekleyen kalabalığı hedef aldığı belirtildi.

Hastane yetkilileri ölen avukatı ziyaret için hastaneye yaklaşık 100 avukatın geldiğini belirtti. Belucistan eyalet Başkanı Sanaullah Zehri, olayın bir intihar saldırısı olduğunu ancak kesin bilgiler için polisin incelemesinin devam ettiğini söyledi.

SALDIRIYI CEMAATU’L-AHRAR ÜSTLENDİ

Pakistan Taliban'ının kolu Cemaatu’l-Ahrar hastaneye yapılan intihar saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Grubun sözcüsü Ehsanullah Ehsan tarafından yayınlanan elektronik postada, "Pakistan Taliban'ının Cemaatu’l-Ahrar kolu, bu saldırının sorumluluğunu alır ve bu tür saldırıların devam edeceğini taahhüt eder. Yakın bir zamanda bu konuyla ilgili bir video yayınlayacak" dedi.

Kaynak: Al Jazeera Arapça, Milliyet, Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT