1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Durağa Bombalı Saldırı: 35 Ölü
Pakistanda Durağa Bombalı Saldırı: 35 Ölü

Pakistan'da Durağa Bombalı Saldırı: 35 Ölü

Pakistan'ın kuzeybatısında düzenlenen bir bombalı saldırı sonucu en az 35 kişi yaşamını yitirdi. 11'i ağır 70 kişi yaralandı.

10 Ocak 2012 Salı 13:10A+A-

Afgan sınırına yakın Hayber bölgesinde düzenlenen saldırıda, uzaktan kumandayla patlatılan bomba yüklü bir araç kullanıldı.

Jamrud kentinde bir pazar ve otobüs durağı yakınında meydana gelen patlamadan, hükümet yanlısı silahlı milis grupları tarafından kullanılan araçlar da etkilendi.

Çevredeki bazı araçlar yanarken, en az 50 kişi yaralandı.

Gelen ilk bilgilere göre, patlamaya bir minibüse yerleştirilen bombanın neden olduğu, bu aşamada hedefin bilinmediği kaydedildi.

Resmi bir yetkili, uzun zamandır bu büyüklükte saldırının meydana gelmediğine dikkati çekmişti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Pakistan ordusu daha önce pek çok kez bu bölgede etkin olan gruplara karşı operasyonlar düzenledi.

pakistan_bombali-saldiri.jpg

Son aylarda basında, Taliban ile Pakistan hükümeti arasında barış görüşmeleri yapılmaya çalışıldığı yolunda haberler yer alıyor. Ancak Taliban bu haberleri yalanladı.

Hafta başında, Hayber'in güneyinde, yine aşiret bölgesi olarak tanınan Orakzai bölgesinde, geçen yıl kaçırılan 10 Pakistan askeri ölü bulunmuştu.

Geçen hafta da Hayber'in Landi Kotal kentinde uzaktan kumandalı bir bomba kullanılarak düzenlenen saldırıda ikisi polis üç kişi ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT