1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Özköse’den “Cennete Otostop” Kitabı
Özköse’den “Cennete Otostop” Kitabı

Özköse’den “Cennete Otostop” Kitabı

Genç gazeteci Adem Özköse’nin ilk kitabı olan “Cennete Otostop” çıktı. Pınar Yayınlarından okuyucularla buluşan kitapta, dünyanın dört bir yanından Müslüman olanların öyküleri yer alıyor.

23 Ağustos 2010 Pazartesi 00:14A+A-

Her türlü saldırı ve karalamalara rağmen İslam bütün dünyada büyük bir hızla yayılıyor. İslam'a olan bu ilginin nedenleri üzerine uzun zamandır araştırmalar yapan Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu Temsilcisi Adem Özköse,  sonradan Müslüman olan bir çok kişiyle görüştü ve bu görüşmelerini bir  kitap haline getirdi. "Cennete Otostop" ismi verilen kitapta sonradan  Müslüman olan papazların, rahiplerin,  müzisyenlerin, misyonerlerin, uyuşturucu kaçakçılarının İslam'a giriş öyküleri yer alıyor. Geçen hafta çıkan "Cennete Otostop"a okuyucular şimdiden  büyük bir ilgi gösteriyor.

"Dinlediklerim gerçekten etkileyiciydi"

Çocukluğundan beri sonradan Müslüman olanlara karşı ilgi duyduğunu ifade eden Özköse, "Cennete Otostop"u kaleme alırken Brezilya, İspanya, Japonya, Hindistan, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Tayland, Avustralya ve Malezyalı  bir çok insanla görüşmüş. Sonradan İslam'a girenlerle  yüz yüze röportajlar yaparken dinlediklerinden kendisinin de etkilendiğini ifade eden Özköse şunları söyledi:"Sonradan Müslüman olanlarla röportajlar yaparken bu insanların gözyaşlarına, sevinçlerine ve heyecanlarına şahitlik ettim. Yaşadıkları zorlukları, hayal kırıklıklarını, geleceğe dair umutlarını dinledim. Bazı hikâyeler günlerce aklımdan çıkmadı. Okuyucunun da "Cennete Otostop"u okurken birçok farklı duyguyu bir arada yaşayacağını; kimi zaman şaşıracağını, kimi zaman mutlu olacağını,  kimi zaman da gözyaşlarına hâkim olamayacağını düşünüyorum"

HABERE YORUM KAT

9 Yorum