1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özkes: O Namazı Kıldırmadan Beni CHP'ye Almazlardı
Özkes: O Namazı Kıldırmadan Beni CHP'ye Almazlardı

Özkes: O Namazı Kıldırmadan Beni CHP'ye Almazlardı

CHP’den istifa eden milletvekili, emekli müftü İhsan Özkes ani istifasının perde arkasını anlattı. Özkes'in CHP ile ilgili dile getirdiği tespitler parti içinde tartışma çıkartacak cinsten.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:06A+A-

Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden milletvekilli İhsan Özkes, istifasının perde arkasını anlattı. Özkes'in ''CHP zihniyeti'' tanımlaması ise dikkat çekti.

''Baykal sizi partisinin “dine mesafeli" algısından kurtarmak için istemişti zamanında, peki o algı değişti mi?''şeklindeki soruya ''Hayır. CHP, üzerindeki “Din ile sorunlu" algısından çıkamadı, kurtulması da mümkün değil'' dedi. 2002 yılında Deniz Baykal ile görüştüğünü ve Baykal'ın “Hemen istifa edin" demesi üzerine istifa ettiğini söyleyen Özkes kendisinden bir hafta sonra ayrılan Yaşar Nuri Öztürk'ün partiye alındığını, Baykal'ın bu davranışından dolayı kırgın olduğunuı ifade etti.

"Eğer o namazı kıldırmasaydım CHP beni almayacaktı"

CHP'ye girişi ve milletvekilliğini Türkan Saylan'a borçlu olduğunu söyleyen Özkes "Saylan ile görüşmelerimiz olmuştu, kimsenin bilmediği dini bağlarını anlatmıştı. Kendini yalnız hissettiğinde Yasin-i Şerif'e sığındığını anlatmıştı. Kendisi vasiyet etmiş benim cenaze namazını kıldırmamı. Vasiyeti bilmeden kıldırdım aslında. Eğer o namazı kıldırmasaydım CHP beni almayacaktı. Hatta cenazede Baykal'a “Beni hatırladınız mı?" diye sormuştum. Kamuoyunda tanınmış olmak CHP cephesinde işe yaradı, Kılıçdaroğlu ile el sıkıştık. Önce PM'ye girdim, sonra vekil oldum" dedi.

"CHP'de mevsimlik işçi muamelesi gördük"

CHP, üzerindeki “Din ile sorunlu" algısından çıkamadığını ve bundan kurtulmasının da mümkün olmadığını ifade eden Özkes, Habertürk'te yer alan açıklamasına şöyle devam etti:

"Net söyleyeyim. CHP'de bir vitrin malzemesi ve bir mevsimlik işçi muamelesi gördük hepimiz. Günü kurtarmak için yapılan hamleler. Bu durum uzun soluklu olmaz, olmuyor zaten. Niye olmaz? Olsaydı ben olurdum zaten. Benim kadar kucaklayan, mücadele eden, uğraşan, taşın altına elini koyan, tahammül sınırlarını aşan konulara bile sabreden yoktur. Ben CHP'lilerle toplantılarda “Kutlu doğum mesajı atmakla olmaz" bu diye bağıran eski solcu kafasıyla mücadele ettim. O solculara solculuğu ben daha iyi anlatırım, orası ayrı... Ama bu kafayla olmaz"

CHP'den istifa ettiren 3 neden

Özkes CHP'den neden ayrıldığını ise şu ifadelerle açıkladı:

Kılıçdaroğlu ile baş başa görüştük, orada dedim ki: “İyi niyetinizden şüphem yok ama siz beni harcıyorsunuz. 1- İstemediğim halde belediye başkanı adayı yaptınız, arkamda durmadınız. 2- Hiç ilgim olmadığı halde Şişli olayında beni aracı kılıyorsunuz, netice başarısız. Ben yara aldım, niye ben? 3- Bana “Broşür hazırla" diyorsunuz, birlikte karar veriyoruz, emir veriyorsunuz. Sizin emrinize rağmen il başkan yardımcısı ve ilçe başkanlarınız yapmadık şey koymuyor, bunu da size duyuruyorum, engel olmuyorsunuz." Yeterince açık mı Balçiçek Hanım?

“Haklısın" dedi. “Yani benim tüm günahım size bağlı olmak, çalışkan olmak" dedim. Söylediği emrin arkasında durmuyor, sahiplenmiyor.

CHP'nin değişik bir delege yapılanması var. “Delege ağaları" var. Genel başkan bu ağalara “Eyvallah" etme durumunda maalesef. “Sizin gücünüz yetmiyor bunlara, bunlar sizi götürür biliyorum" dedim genel başkana... Bu delege ağaları doğrudan olmasa da partiyi yönetiyor. Adayların belirlenmesinde, listelerin yapılmasında, PM yapılanmasında bu adamlar çok etkili.

"Keşke o daire oradan alınmasaydı"

İstifa kararı almasında tetik düşüren olayın ise Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait rezidansın ortaya çıkması olduğunu "Belki bunu söylememem gerekir ama son görüşmemizde Kılıçdaroğlu'na şöyle dedim: “Ben sizin temizliğinize inanıyorum, dürüstsünüz, iyisiniz ama şu daire başka yerde alınamaz mıydı?" Yeterince açık mıyım? “Keşke o daire oradan alınmasaydı" dedim.

Görevden alınmalılar mıydı? sorusuna Özkes "Konuşmak istemiyorum bu konuda, CHP'ye CHP'den başka bir yapı zarar vermiyor ki... Evle ilgili olayı oluşturanlar da kurgulayanlar da CHPli, basına sızdıranlar da CHP'li... Bunu böyle söyledim genel başkana... CHP'nin kendisi kendisine engel,..." cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum