1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Özgürlük İsteyen Gazzeliler 'El ve Ayaklarını' Kaybediyor
Özgürlük İsteyen Gazzeliler 'El ve Ayaklarını' Kaybediyor

Özgürlük İsteyen Gazzeliler 'El ve Ayaklarını' Kaybediyor

​​​​​​​Gazze'de 30 Mart'ta başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinde, Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralananlardan uzuvlarını kaybedenlerin sayısı 21'e ulaştı.

26 Nisan 2018 Perşembe 23:02A+A-

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamındaki barışçıl eylemler sırasında yaralananlardan "el ve ayaklarını" kaybeden kişi sayısının 21'e ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, gösteriler sırasında Siyonist İsrail askerleri tarafından vurulan 17 kişinin ayaklarını, 4'ünün de ellerini kaybettiği ifade edildi.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

Siyonist İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana 42 Filistinli şehit oldu, 5 binden fazla Filistinli yaralandı.

Filistinliler, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.

AA

HABERE YORUM KAT