1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Yabrud ve Esed’in Çözümü! (VİDEO)
Özgür Yabrud ve Esed’in Çözümü! (VİDEO)

Özgür Yabrud ve Esed’in Çözümü! (VİDEO)

Barışçıl(!) gösterilerle hak arayan Yabrud’lulara Esed’in cevabı…

20 Mayıs 2013 Pazartesi 19:23A+A-

HAKSÖZHABER

Yaklaşık bir yıldır Suriye’de siyasi çözüm sözlerini sıkça duyuyoruz. Bununla daha fazla kan akmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği söyleniyor. Suriye halkının temsilcilerinin Esed rejiminin temsilcileriyle oturup Suriye sorununa ortak bir çözüm bulunacağını düşünmek çok yüzeysel bir yaklaşım gerçekten.

Bu kağıt üstünde çok işler gözüken fikrin tüm iyi niyetli çabalara karşın asla gerçekleşmesinin mümkün olmadığını aşağıda göreceksiniz.

Yabrud Şam’ın Kuzey doğusunda küçük bir kasaba. İki yıllık süreçte Yabrud şiddet içermeyen bir direniş sergiledi. Halk kan dökmeden rejime karşı mücadele etti ve Esed’in güçlerinden yaşadıkları kasabayı özgürleştirdi. Aşağıdaki ilk videoda Yebrud halkının nasıl bir araya gelip yaşadıkları beldeyi düzenlediklerinin görüntülerini izleyeceksiniz.  

Barışçıl bir çözümün imkan dahilinde olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Barışçıl gösteriler düzenleyen halk sokaklarını temizliyor, kendi kendini yönetmeyi başarıyor ve burada yaşayan şu mesajı veriyor: İster rejime bağlı ol, ister muhalif saygı görmek istiyorsak, karşımızdakine saygılı olalım!

Yebrud yaklaşık bir yıl barışçıl, özgür ve huzurlu oldu ta ki, rejim “mülkü”nü geri almayı kararlaştırana dek!

Ve bu da bugünkü Yebrud’dan bir görüntü. Esed’in güçleri barışçıl kasabaya havadan bomba yağdırıyor.

Ve şimdi size soruyoruz: Hala Esed’le birlikte siyasi bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum