1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Dergisinin 38. Sayısı Çıktı
Özgür Üniversiteli Dergisinin 38. Sayısı Çıktı

Özgür Üniversiteli Dergisinin 38. Sayısı Çıktı

Üniversite öğrencilerinin hazırladığı Özgür Üniversiteli’nin 38. sayısı “15 Temmuz” dosyası ile okuyucularının karşısına çıktı.

11 Kasım 2016 Cuma 16:05A+A-

15 Temmuz özelde Türkiye halkının genelde İslam ümmeti için onurla, iftiharla anılmayı hak edecek bir gün olarak tarihe kendini kabul ettirdi. Bu hususta derginin dosya konusuna dair Hakan Kılıç’ın "Tarih 15 Temmuz, Gün Olur Asra Bedel" ve Zehra Yıldırım’ın "Sabahı Olmayan Gece: 15 Temmuz" adlı yazıları yer alıyor. Ayrıca M. Furkan Gökçe’nin "Temmuz Rüyası" ve Şükran Öztürk "15 Temmuz Ruhu" adlı şiirleri bulunmaktadır. İrfan Tanrıverdi’nin farklı bölgelerden gençlerle yaptığı “15 Temmuz Darbesinden Yansımalar" adlı röportajı dergide yer alıyor.

Muhammed Dağdelen "Bize Ne Olmuş Olabilir?" adlı deneme kaleme almış. Ayrıca Rüveyda Bayram’ın "Dindarlık Meselesinden Modern Toplum Algısı" yazısı bulunmaktadır.

Derginin kavram köşesinde Cem Şevket Hamidoğlu "Ahlaki Bir Davranış Olarak İsar" adlı kavram çalışması bulunmaktadır. Hamza Terkorkmaz "İslami Harekette Emeklilik" adlı düşünce yazısını kaleme almış. Erkam Kuşçu "Ed-Din'in İnanç Esaslarına Yaklaşım" adlı araştırma yazsısı bulunmaktadır.

Sümeyra Bukan "Katil Hasina'nın Güç Gösterisi: İdamlar" adlı yazısıyla Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine yönelik yapılan idamlara değinmiş. Bahadır Bayram "Yıldızların Altından Geçenler" adlı denemesi bulunmaktadır. şra Ceyran "Seyyid Kutub'un Mücadelesi ve Bugüne Uzanan Örnekliği" adlı yazısı bulunmaktadır.

Derginin şiir köşesinde Durmuş Kancı "Köşeden" ve Ahmet Laçin "Vaktidir" adlı şiirleri bulunmaktadır.

Meryem Güntaş "Yetim Kalan Adalet" adlı yazısı bulunmaktadır. Betül Gayretli "Sarı Terlikli Anne" adlı yazıyı kaleme almış. H. İbrahim Şen "Köpüklü Deniz Dalgalarını Andıran Ordular" adlı denemesini kaleme almış.

img-20161025-wa0000-1.jpgimg-20161025-wa0000-2-1.jpg

İletişim: www.ozguruniversiteli.net

Twiter/facebook/Instagram/OzgurUniDergisi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum