1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Dergisinin 36. Sayısı Çıktı!
Özgür Üniversiteli Dergisinin 36. Sayısı Çıktı!

Özgür Üniversiteli Dergisinin 36. Sayısı Çıktı!

Özgür Üniversiteli’nin 36. sayısı “Siyasal ve Sosyal Şahitliğimiz” dosyası ile okuyucularının karşısına çıktı.

09 Şubat 2016 Salı 19:53A+A-

Özgür Üniversiteli’nin 36. sayısında; Cem Şevket Hamidanoğlu, Meryem Beyza Sevim, Durmuş Kancı, İbrahim Beydüz ve Abdullah Lezgi “Şehidlik/Şahidlik” ve sosyal, siyasal, ekonomik hayata yansımaları çerçevesinde dosya konusuna dair yazılar kaleme aldılar. Ayrıca dosya bağlamında İrfan Tanrıverdi Diyarbakır Özgür-Der’den Serdar Bülent Yılmaz ile gerçekleştirdiği röportaj da bulunmaktadır.

Malum, iki ayı aşkın süredir Sur’da sokağa çıkma yasağı hâkim. Buna dair Hakan Kılıç, bölgede yaşanan olayları derginin okuyucuları için değerlendirmiş. Ayrıca Uludere katliamını değerlendiren Ömer Güre’nin yazısı da dergide yer almaktadır.

Büşra Ceyran’ın “Kadızadeliler Hareketi” üzerine kaleme aldığı araştırma yazısı geniş ve verimli bir çalışma olarak derginin okuyucularına sunulmaktadır.

Derginin Düşünce köşesinde ise “Bir Batı Miti: Hoşgörü” başlıklı yazısı ile İsmail Hamza Şat hoşgörü kavramı üzerine derinlemesine bir yazı kaleme almış. Ayrıca Nimet Orbay ayetler ışığında nasıl hareket etmemiz gerektiğine dair yazısını derginin okuyucuları için kaleme almış.

Çeviri köşesinde ise Mevki Şebekiti İslamiyye’nin yazısını Büşra Ceyran derginin okuyucuları için çevirmiştir. Erkam Kuşçu kaleme aldığı yazıda Necip Fazıl’a dair analizlerde bulunmaktadır. Ayrıca deneme yazısıyla Fatma Betül’ün ve hikâye yazısıyla Şükran Öztürk’ün yazıları da dergide yer almaktadır.

Furkan Kılıç derginin okuyucuları için Ali Değirmenci’nin “Vahyin Şahitliği ve Toplumsal Değişim” kitabını değerlendirmiş. Şiir bölümünde ise Said Çokça, Sena Parlar, Ali Ekber Çiftçi, Mustafa Halil Aydın, Meryem Güntaş ve Muhammed Furkan Gökçe’nin şiirleri yer almaktadır.

img_20160209_184545-(3).jpg

img_20160209_184623-(3).jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum