1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Dergisinin 35. Sayısı Çıktı
Özgür Üniversiteli Dergisinin 35. Sayısı Çıktı

Özgür Üniversiteli Dergisinin 35. Sayısı Çıktı

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli dergisinin Aralık–Ocak sayısı çıktı.

13 Aralık 2015 Pazar 15:57A+A-

Yeni tasarımı ve ebadı ile çıkan Özgür Üniversiteli’nin 35. sayısı “Tezkiye” dosyası ile okuyucularının karşısına çıktı.

Bu sayıda; İlyas Acar, Erhan Çiftçi, Büşra Ceyran, Meryem Beyza Sevim ve Beyza Çaktır'ın dosya konusu olan ‘Tezkiye’ hakkında yazıları ve aynı konuya dair Batman Özgür-Der’den Şefik Sevim ile yapılmış röportaj bulunmaktadır.

“Ne Güzel Ordumuzsun Sen; TSK!” başlıklı yazısı ile Erkam Kuşçu, medyanın son süreçteki çarpıklıklarını gözler önüne sermekte. Ali Ekber Konuk, “Dünü ve Bugünü ile G20” başlıklı yazısıyla G20 zirvesine dair bilgi vermektedir. Hakan Kılıç ise “Milliyetçilik Şizofreni” yazısıyla 1 Kasım seçimlerini değerlendirmekte.

Ümit Kudbay, “Türkiye’de Sol veya Bir Derin Çukur” isimli yazıyla Türkiye’de dünden bugüne sol hareket hakkında bilgi vermekte. Şerif Can ve Ömer Güre’nin kaleme aldıkları düşünce yazıları bulunmaktadır.

Derginin Çeviri köşesinde Afra Büyük ve M. Sevra Türkmen’nin çevirdikleri yazılar, Edebiyat-Sanat köşesinde ise Furkan Kılıç’ın yazısı bulunmaktadır.

Ayrıca dergide Usame Beyazyüz’ün kaleme aldığı kitap kritiği yer almaktadır. Muhammed Dağdelen, Durmuş Kancı, Abdullah Kızılırmak, Orhan Topdemir, Said Çokça, Şükran Öztürk ve M. Furkan Gökçe’nin kaleme aldıkları şiirler de dergide yerini almaktadır.

119afdd1-36f2-45a1-899b-63ebeaf88fe4.jpg

HABERE YORUM KAT