1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli 31. Sayısı İle Yola Devam Ediyor
Özgür Üniversiteli 31. Sayısı İle Yola Devam Ediyor

Özgür Üniversiteli 31. Sayısı İle Yola Devam Ediyor

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi’nin Ocak-Şubat sayısı çıktı.

15 Ocak 2015 Perşembe 20:02A+A-

Haksöz Haber

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi’nin Ocak-Şubat sayısı çıktı. Yeni tasarımı ve kategorileri ile çıkan Özgür Üniversiteli’nin 31. sayısı “Cemaat-Birey İlişkisi” konusunu gündeme taşıyor.

Bu sayıda, Muhsin Kılıç, Şeyma Rüzgar, Recep Şeker, Rıdvan Çelebi ve Furkan Kılıç’a ait yazılar gündem ile ilgili değerlendirmeleri oluşturuyor. Ayrıca Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ile yapılan cemaat ve birey konulu röportajın bulunduğu dergide Hakan Kılıç geçtiğimiz ayın ülke gündemini değerlendiriyor.

İrfan Tanrıverdi ve İdris Kaya imzalı “İş Kollarında Denetim ve Yaptırım Eksikliği” başlıklı yazının yanı sıra Abdulvahap Kösesoy’un “Aişe Abdurrahman ve Tefsir Anlayışı” değerlendirmesinin bulunduğu dergide Sümeyye Tepetam “Mahalle Baskısı’nı” yazmış. Melike Turan “Bireyselleşmiş Toplum” kitabını değerlendirirken Erkam Kuşçu “Captain Phillips” filminin kritiğini yapıyor.  Erkam Beyazyüz’ün hazırladığı “Üniversitelerden Haberler” köşesi, Şeyda Tahmaz’ın Edirne Gezisi yazısı ve Mustafa Halil Aydın’ın  “Bir Politik Eylem Aracı Olarak Futbol” denemesinin bulunduğu dergide başkaca birçok şiir ve deneme okuyucunun ilgisine sunulmuş.

Özgür Üniversiteli dergisi bu sayıda, geçtiğimiz günlerde dördüncü yılına giren ve hala sorumlularından hesap sorulamayan Roboski katliamını, Ali Emre’nin “Acının Kandili” şiirini derginin ilk sayfasına koyarak hatırlatmış.

Özgür Üniversiteli dergisi birikimini artırarak yola devam ediyor.

HABERE YORUM KAT