1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Suriye Ordusu Askeri Konsey Kurdu
Özgür Suriye Ordusu Askeri Konsey Kurdu

Özgür Suriye Ordusu Askeri Konsey Kurdu

"Özgür Suriye Ordusu" yönetimin düşmesi durumunda ülkede kaosun önlenmesi amacıyla geçici askeri konsey kurdu.

16 Kasım 2011 Çarşamba 23:51A+A-

Suriye ordusundan ayrılan askerlerin oluşturduğu Özgür Suriye ordusu adına yapılan açıklamada, gelinen aşama ve muhaliflerin talepleri doğrultusunda yönetimin düşmesi ile ülkede kaosun önlenmesi amacıyla geçici bir konsey kurulduğu belirtildi. Kurulan geçici askeri konseyin görevi ile ilgili olarak, yönetim üyelerinin yargılanması, yönetimin saldırılarına karşı vatandaşların korunması, kamu ve özel malların korunması ile kaosun önlenmesi olarak sıralanıyor.

Yapılan açıklamada askeri konsey başkanlığını Temmuz ayında Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusunu oluşturan Albay Riyad El Esed'in yapacağı ifade edildi. Askeri Konsey'in 4'ü Albay olmak üzere 9 subaydan oluşuyor.

Yapılan beyanatta ayrıca kurulan askeri konseyin yönetim üyelerini yargılamak amacıyla askeri mahkeme kuracağı kaydedildi. Askeri mahkemede, Suriye halkına yönelik öldürme ve şiddet uyguladığı, kamu ve özel mallara zarar verdiği tespit edilen şahısların yargılanacağı vurgulandı.

Suriye'de en yüksek askeri yetkili olarak değerlendiren askeri konsey yetkilerinin ülkede seçilmiş bir hükümetin iş başına gelmesiyle sona ereceğini aktardı. (Cihan) 

HABERE YORUM KAT