1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Özgür Suriye Ordusu 5 Köyü Daha Ele Geçirdi
Özgür Suriye Ordusu 5 Köyü Daha Ele Geçirdi

Özgür Suriye Ordusu 5 Köyü Daha Ele Geçirdi

ÖSO’nun, Suriye’nin Türkiye sınırındaki Cerablus ve Çobanbey bölgesinde 5 köyü daha ele geçirdiği bildirildi.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 15:41A+A-

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı (ÖSO) güçler, Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye sınırında yer alan Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde IŞİD'den 5 köyü daha alarak ilerleyişini sürdürdü.

Halep’in kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hâkim olan ÖSO, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı.

Direnişçiler, Türkiye sınırında, Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi.

“İlerleyişimiz Sürecek”

ÖSO güçleri, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor.

AA muhabirine bilgi veren ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi.

Diğer taraftan, Cerablus'ta hayatın normale dönmeye başlamasıyla, IŞİD militanlarından kaçan bölge halkının evlerine dönüşü sürüyor.

Dün ilçeye ulaşan Türk Kızılayı, halka sıcak yemek dağıtmaya başlamıştı. Bölge sâkinlerine gıda ve giysi yardımları ile Kurban Bayramı’na yönelik destek paketleri hazırlayan Türk Kızılayı, yol güvenliğinin artmasıyla insanî yardımlarını on binleri içine alan daha geniş bir kitleye ulaştıracak.

HABERE YORUM KAT