1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, 46. Tugayı Ele Geçirdi! (VİDEO)
ÖSO, 46. Tugayı Ele Geçirdi! (VİDEO)

ÖSO, 46. Tugayı Ele Geçirdi! (VİDEO)

Mücahitler Beşşar Esed’in özel birliği 46. komando alayının kumanda merkezinin kontrolünü ele geçirdi.

19 Kasım 2012 Pazartesi 06:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki önemli askeri üslerden 46. üssü, 50 günü aşan çatışma sonrası ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre Halep'in el-Atarib bölgesinde yer alan ve uzun süredir ÖSO’ya karşı ağır bombardımanlar için kullanılan üs, muhalifler tarafından ele geçirildi.

Onlarca hektarlık alana yayılmış binalar içinde konuşlanmış askerler, surlarında keskin nişancılar ve ağır makineli tüfekler yer alan üs, bir kurmay albay ve 7 albay tarafından yönetiliyordu. 46. üste, Suriye'nin kuzeyindeki en büyük cephanelik de bulunuyor.

Üssün ele geçirilmesiyle ÖSO, Esed'e bağlı birliklere yardımların ulaşmasını sağlayan Halep-Şam, Halep-Lazkiye yollarını da kesmiş oldu. Böylelikle Halep'teki Esed güçleri kuşatma altında kaldı.

-OPERASYONUN DETAYLARI- 

Anadolu Ajansı operasyonların ayrıntılarına ulaştı.

AA’nın geçtiği bilgiye göre 22 Eylül 2012 Cumartesi günü sabah saat 06.00'da yaklaşık 1.200 muhalifle başlayan operasyonda toplamda 200 ÖSO mensubu şehit düştü.

Başarısızlıkla sonuçlanan 10 saatlik ilk hücumda 7 kişi şehit düşerken, Esed güçleri tarafından ağır silahlar kullanılması nedeniyle onlarca kişi yaralandı. Bunun üzerine üsse yardım hatlarını zayıflatıp diğer bölgelerle irtibatını kesmeyi hedefleyen ÖSO üyeleri, Şeyh Ali ve Avram Kubra gibi çevre bölgeleri ele geçirdi.

Kuşatmanın sıkılaşması üzerine 30 Baas askeri üsten kaçtı. Kaçan askerlerin küçük bir kısmı ÖSO'ya katıldı. Bunun yanı sıra üsten kaçan askerler istihbarat noktasında ÖSO'ya içerde bulunan silah çeşitleri, kuşatmayı kırmak için hazırladıkları planlar, moral durumları gibi önemli bilgiler sağladı.

Operasyon boyunca havan topları, hafif ve orta güçteki silahlarla askerlerin konuşlandığı binaları hedef alan ÖSO, yönetim tarafından kendilerine bazı ödüller verileceği vaadiyle kuşatma altındaki Esed'e bağlı birliklere yiyecek, içecek, sigara ve bazı aletler taşıyan 10 sivil giyimli kişiyi yakaladı.

Bugün üssün ele geçirilmesini sağlayan operasyon ise 20 saat sürdü.

Öte yandan Ürdün-Suriye sınırındaki Tel eş-Şahab bölgesini kontrol altında tutan Esed'e bağlı ana birlikte kopmalar yaşanması nedeniyle, bölgenin ağır bombardımana tabi tutulduğu bildirildi. Bölge sakinleri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, şimdiye kadar duymadıkları şekilde şiddetli patlama sesleri işittiklerini ifade etti.

Helikopter Düşürüldü

Esed güçlerine yönelik bir darbenin de Şam Doğu Ghouta bölgesinde vurulduğunu belirten muhalifler, bir helikopteri düşürdüklerini açıkladılar.

İşte Mücahitler:

Esir Alınanlar:

(Esirlerin hiçbirinin darp dahi edilmemiş olması dikkat çekici... Aralarında sadece çatışmada yaralanan birinin başı sargılı...)

Sana Geldik Ey Beşşar!

Ele Geçirilen Top Bataryaları

HABERE YORUM KAT

3 Yorum