1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der’den Halep’te Her Gün 800 Aileye İftar
Özgür-Der’den Halep’te Her Gün 800 Aileye İftar

Özgür-Der’den Halep’te Her Gün 800 Aileye İftar

Özgür-Der ramazan ayında Halep’te açtığı aşevi ile günde 800 aileye iftar dağıtıyor.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 16:44A+A-

Konuyla alakalı haber sitemize bilgi veren Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere yardım komisyonu sorumlusu Hasip Yokuş "Suriye yardım çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan başında hem Halep hem de Idlip’te aşevi açma planımız vardı. Ancak bazı aksaklıklardan dolayı Idlip’teki aşevi planımızı iptal etmek durumunda kaldık. Idlip’te yapmayı planladığımız çalışmayı da Halep’e kaydırdık." diye konuştu

Yokuş, devamında:

"Halep’te kurduğumuz aşevi ile günde 4 mahallede toplam 500 aileye iftar yemeği dağıtıyorduk. Ancak Idlip’teki çalışmamızı da buraya kaydırınca şu an 5 mahallede günde yaklaşık 800 aileye iftar yemeği ulaştırıyoruz.

Ayrıca Yine Halep’te Ramazan Kumanyası dağıtma çalışmamız devam ediyor. Pirinç, Bulgur, Şehriye, Mercimek, Yağ, Şeker, Çay, Hazır Çorba, Salça ve Makarna’dan oluşan 10 kg'lık kumanya paketlerini Munazemet-ün Nur adlı yardım kuruluşu ile işbirliği içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Ulaştığımız ihtiyaç sahibi ailelerde varsa küçük çocukları için ayrıca süt tozu da dağıtıyoruz.

Ramazanın onuncu gününde başlayan çalışmamız Ramazan ayının son gününe kadar devam edecek. Dolayısıyla her iki çalışmamıza da katkı yapmak isteyen kardeşlerimiz için bu imkân Ramazanın son gününe kadar devam etmektedir." sözleriyle çalışmalardan bahsetti.

ozgurder_halep_iftar-(1).jpg

ozgurder_halep_iftar-(2).jpg

ozgurder_halep_iftar-(3).jpg

ozgurder_halep_iftar-(4).jpg

ozgurder_halep_iftar-(5).jpg

ozgurder_halep_iftar-(6).jpg

ozgurder_halep_iftar-(7).jpg

ozgurder_halep_iftar-(8).jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum