1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Vanlı Müslümanlar Özgür-Der İftarında Buluştu
Vanlı Müslümanlar Özgür-Der İftarında Buluştu

Vanlı Müslümanlar Özgür-Der İftarında Buluştu

Özgür-Der Van Şubesi üyeleri ve kardeş kuruluş mensupları Pazartesi günü Çınar Koleji Merkez Binasında iftar yemeğinde bir araya geldiler.

22 Temmuz 2014 Salı 02:01A+A-

Çınar Koleji yemekhanesinde gerçekleştirilen iftar programına, Van’da faaliyet yürüten İslami vakıf ve dernek temsilcilere misafir olarak katıldılar. İftar yemeğinden sonra cemaatle namaz kılındıktan sonra Şube Yönetim Kurulu Üyelerinde Abidin Yakın selamlama konuşması yaptı. Yakın konuşmasında; Özgür-Der Şubeleri ve Şubelerin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra, Ümmet coğrafyalarının içinde bulunduğu durumdan bahsederek, zalimlerle müstekbirlerle nasıl mücadele etmemiz gerektiği hususunda yol gösterici fikirler verdi.

Program, Özgür-Der’in geçtiğimiz yıl içinde yaptığı eylem ve etkinlikleri konu edinen bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminden sonra Osman Gülaçar hoca üyelere yönelik bir konuşma yaptı. Gülaçar konuşmasına, Suriye’de, Irak’ta, D. Türkistan’da, Myanmar’da, Mısır’da ve Filistin’de uygulananların bir soykırım olarak niteleneceğini söyleyerek başladı. Dünyanın neresinde zulüm, katliam ve haksızlık olursa olsun Müslümanların bu tür davranışları telin etmesi gerektiği üzerinde duran Gülaçar, bir çok bölgede küresel anlamda karşı çıkan İslami grupların desteklemesi gerektiğini vurguladı. Son olarak İslam coğrafyalarındaki mazlum halklar için dua ederek konuşmasını tamamladı.

Müslümanların yaşadığı bölgelerdeki katliamları anlatan sinevizyon gösteriminden sonra Şerif Bilgin’in seslendirdiği direniş marşları eşliğinde Tekbir ve sloganlarla iftar programı sona erdi.

van-iftar-20140721-01.jpg

van-iftar-20140721-02.jpg

van-iftar-20140721-03.jpg

van-iftar-20140721-04.jpg

van-iftar-20140721-05.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT