1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der Üniversite Gençliği: İbrahim Emiroğlu Görevine İade Edilsin!
Özgür-Der Üniversite Gençliği: İbrahim Emiroğlu Görevine İade Edilsin!

Özgür-Der Üniversite Gençliği: İbrahim Emiroğlu Görevine İade Edilsin!

Özgür-Der Üniversite Gençliği yayınladığı bildiriyle Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi Mantık Bilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'na yapılan haksızlığa dikkat çekip derhal görevine iade edilmesi çağrısında bulundu.

10 Aralık 2018 Pazartesi 21:13A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından yayınlanan bildiride Emiroğlu'nun sol-Kemalist çevrelerin tamamen asılsız iddialarıyla itibar suikastına uğradığına dikkat çekilip İbrahim Emiroğlu hocayı hiç bir delil olmadan alelacele görevinden alan Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü Nükhet Hotar ve yetkililerin büyük bir haksızlığa imza attıkları vurgulandı.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

İBRAHİM EMİROĞLU HOCA’YA YAPILAN HAKSIZLIĞA SON VERİLSİN!

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu hakkında tamamen mesnetsiz, yalan ve iftira dolu haberler ile linç kampanyası başlatıldı ve Emiroğlu bu kampanya neticesinde Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki müdürlük görevinden alındı.

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İslam düşmanı çevrelerin yaygaraları karşısında korkuya kapılıp olayın gerçekliğini araştırmadan değerli ilim adamı İbrahim Emiroğlu’nu görevinden alarak büyük bir haksızlığa imza atmıştır. Böyle utanç verici bir karara imza atan başta rektör Nükhet Hotar olmak üzere bütün yetkilileri kınıyoruz!

Kemalist-sol çevrelerin günlerdir yürüttükleri linç kampanyasında ileri sürdükleri sözler olayın en başında Emiroğlu tarafından yalanlanmış, söze konu edilen konferansın ses kayıtlarının olduğu ve bu kayıtların kaymakamlığa sunulduğu ifade edilmiştir. Buna rağmen bizzat kendilerinin duymadığı, herhangi bir ses kaydı veya görüntü vasıtasıyla da haberdar olmadıkları bu akla mantığa aykırı sözleri bir mantık profesörüne nispet ederek linç kampanyası başlatmak da ancak bu çevrelerin harcı bir çirkeflik örneği olabilirdi! Türkiye’deki laik çevrelerin yalan, iftira ve çirkefliklerine şaşırmıyoruz. Ancak şaşırtıcı olan şu ki bu iftiralar ciddiye alınıyor ve itibar suikastına uğrayıp olayın mağduru konumundaki sayın Emiroğlu tepkileri dindirme adına görevinden alınarak bir daha mağdur ediliyor.

Özgür Der Üniversite Gençliği olarak Prof. Dr. Emiroğlu'nun derhal görevine iade edilmesini ve bu haksızlığa son verilip yaşatılan mağduriyetten ötürü kendisinden özür dilenmesini talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum