1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: Şervat Ali Ölüme Yollanmamalıdır
Özgür-Der: Şervat Ali Ölüme Yollanmamalıdır

Özgür-Der: Şervat Ali Ölüme Yollanmamalıdır

Özgür-Der: Şervat Ali hakkında verilmiş sınırdışı etme kararı askıya alınmalı ve kendisine siyasi mülteci statüsü tanınmalıdır.

16 Şubat 2012 Perşembe 13:08A+A-

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, sitemizden duyurduğumuz Mısır İslami Cihad liderlerinden Şervat Ali’nin sınırdışı edilme kararı hakkında bir açıklama yaptı. İşte açıklamanın tam metni:

MISIR VATANDAŞI ŞERVAT ALİ ÖLÜME YOLLANMAMALIDIR!

16 Şubat 2012

Halen Türkiye’de Yabancılar Şube Müdürlüğünde tutulmakta olan Şervat Ali adlı bir Mısır vatandaşı hakkında Türkiye makamlarınca verilen Irak’a teslim etme kararının acilen gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

1960 doğumlu Avukat Şervat Ali Mısır’da İslami Cihad örgütünün yöneticilerinden olmak suçlamasıyla hakkında iki kez idam cezası verilmiş siyasi bir kişidir. Aldığı ceza nedeniyle ülkesinden kaçmak ve uzun yıllar farklı ülkelerde yaşamak zorunda kalmıştır. En son olarak yaklaşık üç ay önce İran’dan Türkiye’ye geçerken yakalanmıştır. Türkiye Emniyeti Şervat Ali’yi, Türkiye’ye giriş yaptığı sırada üzerinde sahte bir Irak pasaportu taşıdığı gerekçesiyle Irak’a teslim etmek istemektedir.

Şervat Ali ABD ve Batılı güçler tarafından küresel cihadi faaliyetlere katkı sağladığı iddiasıyla suçlandığını ve bu yüzden halen ABD kontrolü altında bulunan Irak’a teslim edilmesi durumunda öldürülebileceğini ifade etmektedir. Ayrıca sınırdışı edilme kararına karşı avukatları aracılığıyla AİHM’e de başvurmuştur. Buna karşın Türkiye’de yargı süreci çok hızlı bir şekilde Şervat Ali hakkında sınırdışı etme kararı vermekten çekinmemiştir. Yasal süreç tüketildiğinden Şervat Ali’nin ölüme yolculuğu başlamış sayılabilir!    

Türkiye makamlarını ve bilhassa siyasi sorumluluk sahibi yetkilileri söz konusu şahsın durumunu bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz. Siyasi kimliğinden ötürü bir insanın hayatının ciddi tehdit altında olacağı bir ülkeye gönderilmesinin uluslararası hukuka ve vicdan ve adalet ölçülerine uymadığını hatırlatıyoruz. Şervat Ali hakkında verilmiş sınırdışı etme kararı askıya alınmalı ve kendisine siyasi mülteci statüsü tanınmalıdır.

Özgür-Der

***

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN…

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum