1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Panelleri “Dindarlık ve İktidar İlişkisi” Konusuyla Devam Ediyor
Özgür-Der Panelleri “Dindarlık ve İktidar İlişkisi” Konusuyla Devam Ediyor

Özgür-Der Panelleri “Dindarlık ve İktidar İlişkisi” Konusuyla Devam Ediyor

Özgür-Der Aylık Panelleri, bu akşam Ali Emiri Kültür Merkezinde yapılacak “Dindarlık ve İktidar İlişkisi” oturumuyla devam edecek.

08 Şubat 2016 Pazartesi 16:02A+A-

“Riskler ve Zaaflar Karşısında Vahye Şahitlik Sorumluluğumuz” ana başlığı altında yapılan aylık panellerin beşincisinde “Dindarlık ve İktidar İlişkisi” konusu tartışılacak.

Panelde “Türkiye’de İslami duyarlılık sahibi kitlelerin Kemalist devlet yapısının klasik baskıcı-zorba uygulamalarına karşı geliştirdikleri duyarlılığın, muhafazakar kadroların iktidarı döneminde korunamadığı ve iktidar imkanlarının artmasıyla ters orantılı olarak dini hassasiyet ve samimiyetin aşındığı iddiaları genel kabul görmekte. Bu durumun sebepleri nedir? Bu tezi ileri sürenler tespitlerini doğrulayan veriler yanında yanlışlayan verileri de yeterince dikkate almakta mıdırlar?” soruları müzakere edilecek.

Murat Yürükoğulları’nın yöneteceği, Şefik Sevim ve Hamza Türkmen’in konuşmacı olduğu program çarşamba akşamı (10.02.2016) saat 20’de Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih Belediyesi Nikâh Salonu’nda yapılacak.

HABERE YORUM KAT