1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı
Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı

Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı

Özgür-Der Ortaokul-Lise Erkek Öğrenciler Yaz Kampı bu yıl Bursa’da yapıldı. 14 Haziran Pazar günü başlayan kamp, 23 Haziran Salı günü sona erdi.

25 Haziran 2015 Perşembe 17:28A+A-

Haksöz Haber / Meryem Bulut
Fotoğraf: M. Sevra Türkmen

Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı bu yıl Bursa’nın Gemlik İlçesi Karacaali Gençlik Kampı’nda yapıldı. 14 Haziran Pazar günü başlayan kamp, 23 Haziran Salı günü sona erdi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çorum, Amasya, Batman, Diyarbakır, Antalya, Yalova, Adana, Sakarya, Bartın gibi illerden yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı kamp, öğrencilerin sorumlu ablalarıyla tanışması ve kampın genel işleyişi hakkında bilgi almasıyla başladı. Öğrencilerle günlük ortalama 2 ders yapıldı ve akşamları sohbet edildi. Ortaokul öğrencileriyle ‘Kardeşlik Bilincimizi Nasıl Yeşertelim?’, ‘Basamaklarla Değerlerimizi Öğreniyoruz‘, Kuran Nasıl Bir Kitaptır?', ‘Namazın Davranışlarımız Üzerindeki Etkisi’, ‘Ramazan ve Oruç’, ‘İletişim Becerileri’ konuları konuşuldu; Amme Cüzü ve Hucurat Suresi’nin talimi ve tefsiri yapıldı.

Lise öğrencileriyle Ramazan ayı olmasının da getirdiği etkiyle her gün güne bir saat Kuran’ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başlandı. ‘İslami Şahsiyetin Önemi ve Şahsiyetin Oluşumunda Gerekli Vasıflar’,  ‘Namaz ve Ahlak’ konularının yanında, Hülya Şekerci’nin ‘Kuran-Hayat Ekseninde Mümin Kadın’, Zehra Türkmen’in ‘Çocukluktan Yaşlılığa Vahiy ve Eğitim’ kitaplarının bazı bölümleri okundu ve çıkarımlar konuşuldu. Ve öğrenciler Amme cüzünün tefsirinden de sınav oldular. Lise grubuyla aynı zamanda kampımıza misafir konuşmacı olarak gelen Hamza Türkmen abimizle ‘Gençlik ve Vahiy’, Sevgi Avar ablamızla ‘Hz. Meryem’in İffetini Kuşanmak’, Şuayip Mekeç abimizle ‘Hz İbrahim Örnekliğinde Adanmışlık’,  Hülya Şekerci ablamızla Özgürlük, Kader ve Mutluluk’, Ali Değirmenci abimizle  ‘Gençlik ve Edebiyat’, İman Bedir ablamızla ‘Suriyeli Muhacirler Kardeşimizdir’ konuları işlendi;

Kamp süresince namazlar cemaatle kılındı, namazın toplumsal değeri ve birlikteliği hissedildi. Ramazanda teravih namazları kılındı namaz sonraları topluca dua edildi.

Ders sonraları sorumlu öğretmenlerin kontrolünde denize girildi. Basketbol, voleybol, masa tenisi gibi spor faaliyetlerinde bulunuldu. Toplu resim çalışması yapıldı, ebru sanatı öğrenildi. Bilgi yarışması düzenlendi; gruplara ayrılan gençlere, genel kültür ve İslami bilgilerini ölçen yarışma sonunda kazanan guruba hediyeleri verildi. Düzenlenen etkinlikler ve oyunlarla öğrenciler sosyalleşme imkânı buldu ve birbirleriyle kaynaştı. Kampın 4. Günü Bursa gezisi düzenlendi. Gezi rotası olarak Çınaraltı, Hacivat-Karagöz Müzesi, Ulu Camii ve Hanlar Bölgesi belirlendi. Gezinin sonunda Özgür-Der Bursa Şubesi’nin düzenlediği, Mısır'da İhvan liderlerine yönelik alınan idam ve müebbet kararlarına karşı yapılan eyleme kamp öğrencileri de katıldı.  Öncülerinin yanında olduklarını gösteren gençler eyleme tekbirlerle ve sloganlara eşlik etti. Kampın 6. günü Grup Kıyam ile birlikte müzik dinletisi düzenlendi.

Kampın son gününde, öğrencilerin kamp ile ilgili düşüncelerini belirttiği ağaç hazırlandı. İnfak kutusu yapıldı ve öğrenciler harçlıklarıyla Gazzeli kardeşlerine kumanya parası topladı. Kamp hatırası fotoğrafları çekinildi. İftar sonrasında liseli öğrencilerin Mısır’daki İhvan üyeleriyle ilgili hazırladıkları skeç oynandı. Program sonunda öğrencilere katılım belgeleri sorumlu öğretmenleri tarafından verildi ve Fevzi Zülaloğlu’nun ‘Oruç Risalesi’ kitabı hediye edildi.

Kampın gençlerimize hayırlar getirmesini ve bilinçli şahsiyet ve şahidlerden oluşan cemaat olma bilinci kazandırmasını Rabbimizden niyaz ediyor emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın >>

Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum