1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Guta ve Hamalı Muhacirler İçin Aş Evleri ve Çadır Kent İnşa Etti
Özgür-Der Guta ve Hamalı Muhacirler İçin Aş Evleri ve Çadır Kent İnşa Etti

Özgür-Der Guta ve Hamalı Muhacirler İçin Aş Evleri ve Çadır Kent İnşa Etti

Özgür-Der, Hama ve Doğu Guta'daki zulümlerden kaçıp İdlib'e sığınan muhacir kardeşlerimiz için Babiska ve Halep Meşru bölgelerinde çadır kentler ve aş evleri kurdu.

14 Nisan 2018 Cumartesi 12:58A+A-

Suriye’de başından bu yana halkın adalet ve özgürlük mücadelesinden yana tutum belirleyen Özgür-Der, geçen 7 yıllık zaman zarfında iç göç sonucunda muhtaç duruma düşen kardeşlerimizle dayanışma faaliyetlerini de aralıksız sürdürdü.

Özgür-Der’in Hama’da yoğun bombardımandan kaçan Suriyeli kardeşlerimizin barınması için İdlib’in Babiska bölgesinde inşa ettiği çadır kentte sona gelindi. Burada kurulan aş evlerinden çadır kentteki Suriyeli muhacirlere yemek dağıtımı yapılıyor. Yaklaşık 200 bin muhacirin yaşadığı bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için birçok duyarlı kuruluş faaliyet halinde. Özgür-Der'in de son olarak burada inşa ettiği çadır kentte 220 aile barınıyor.

Öte yandan yıllarca süren kuşatma ve sonrasında gelen katliamlar ile tehcir sonucunda Doğu Guta’dan ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olan Özgür-Der, bu kardeşlerimizin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla İdlib’in Halep Meşru bölgesinde çadır kentler ve aş evleri kurdu.

231.jpeg

232.jpeg

233.jpeg

234.jpeg

235.jpeg

236.jpeg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum