1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der: Ebu Gays’ın İadesi Utanç Vericidir!
Özgür-Der: Ebu Gays’ın İadesi Utanç Vericidir!

Özgür-Der: Ebu Gays’ın İadesi Utanç Vericidir!

Süleyman Ebu Gays’ın iadesi hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der, Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığını kınadı.

07 Mart 2013 Perşembe 15:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir aydır Türkiye’de Yabancılar Şubesinde tutulan Süleyman Ebu Gays’ın Ürdün’e iade edilmesi hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ülkeye sığınan Müslümanların zalim ülkelere iade edilmesini kınadı. Bu utanç verici eylemin, hem dünya hem ahiret açısından vebal olduğunun altını çizen Kaya, Ak Parti Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığına bu zulmün tarihe kara bir leke olarak geçeceğini hatırlattı.

Açıklamanın tam metni:

Süleyman Ebu Gays’ın İadesi Utanç Verici Bir Eylemdir!

7 Mart 2013

Bugün çeşitli medya organlarında Türkiye’nin bir ayı aşkın bir süredir Ankara’da Yabancılar Şubesinde tutulan Süleyman Ebu Gays’ı Ürdün’e gönderdiği ve burada da Amerikalılarca tutuklandığına dair haberler yer almıştır.

Usame bin Ladin’in damadı olarak bilinen Süleyman Ebu Gays’ın uzun bir zamandır yaşadığı İran’dan Türkiye’ye geldikten bir süre sonra Ankara’da gözaltına alındığı biliniyor. Çıkarıldığı mahkemede Türkiye aleyhine herhangi bir suç işlemediği için suçsuz olduğuna hükmedilmesine rağmen, ABD’lilerce el-Kaide örgütünün yöneticilerinden biri olmakla suçlanan Ebu Gays’ın ABD’ye teslim edilmesi için Türkiye Hükümetine baskı yapıldığı da sır değildir.

İslam topraklarını işgal eden ve sayısız insanlık suçlarına imza atmış emperyalist bir güç olan ABD’nin dünyanın çeşitli yerlerinde el-Kaide üyesi olmakla suçladığı insanlara ne tür muameleler yaptığı ortadadır. Aynı şekilde Guantanamo hukuksuzluğu da tüm dünyanın gözleri önünde 10 yıldır sürmektedir. Sayısız Müslümanı vahşice katleden, işkencelerden geçiren ve haksız, hukuksuz bir biçimde hapseden ABD’nin işlediği suçlar insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır.

Tüm bu somut, net gerçekler karşısında Türkiye Hükümetinin baskılara boyun eğerek Süleyman Ebu Gays’ı ABD’ye teslim etmesinin insanlık suçuna ortak olmak anlamına geleceği açıktır. İddialar doğruysa Türkiye Ebu Gays’ın teslimi konusunda dolaylı bir yöntem izlemiş ve bu kişiyi doğrudan ABD’lilere teslim etmek yerine Ürdün’e yollamıştır. Tescilli bir Amerikan uşağı olan Kral Abdullah’ın Ürdün’ünde Ebu Gays’ın Amerikalılarca tutuklanması ise zor olmamıştır.

Ne yazık ki, Türkiye bugüne kadar çeşitli kereler benzeri hukuksuzluklara imza atmış; kendisine sığınmış pek çok Müslümanı Özbekistan, Azerbaycan, Rusya, Çin, Kazakistan gibi işkence ve haksız yargılamaların yaygın olduğu ülkelere doğrudan ya da dolaylı biçimde iade etmiştir. Şimdi aynı tutumun Süleyman Ebu Gays adlı kardeşimiz için de tekrarlandığı haberleri basında yer almakta.

Türkiye’nin içinde yer aldığı ve bir Müslümanın işkenceci zalim güçlere teslim edilmesi anlamına gelen bu operasyon, failleri açısından hem bu dünya hem da ahiret için büyük vebal teşkil edecektir. Açık bir zulüm ve insanlık adına utanç verici bu eylemden ötürü AK Parti Hükümetini ve Dışişleri Bakanlığını kınıyor, bu zulmün kara bir leke olarak tarihe geçeceğini hatırlatıyoruz.

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum