1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Doğu Marmara-Batı Karadeniz 4. İstişare Toplantısı
Özgür-Der Doğu Marmara-Batı Karadeniz 4. İstişare Toplantısı

Özgür-Der Doğu Marmara-Batı Karadeniz 4. İstişare Toplantısı

Özgür-Der Doğu Marmara-Batı Karadeniz şubeleri arasında gerçekleştirilen ve geleneksel hale dönüştürülen istişare toplantısının dördüncüsü, Düzce-Akçakoca’da 3-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdi.

05 Temmuz 2015 Pazar 22:38A+A-

Sakarya, Bartın, Bursa, Ereğli, Zonguldak, Kocaeli ve Yalova’dan gelen kardeşlerimizin aileleri ile birlikte katıldığı istişare programı 3 Temmuz Cuma günü iftar ile başlayıp 5 Temmuz öğle vaktine kadar sürdü. İstişare zeminlerimizi daha güçlendirmek, yıl içerisinde gerek bireysel anlamda, gerekse şubeler olarak elde ettiğimiz birikimlerin aktarılması hususunda önemli paylaşımların yapıldığı istişarede, misafir aileler de hoşça vakit geçirerek dinlenme fırsatı bulmuş oldular. Gün içerisindeki tüm vakit namazlarının ve teravih namazlarının cemaatle kılınması, iftar ve sahur yemeklerinin ailelerle birlikte yenilmesi, hem ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamaya hem de aileler arası ünsiyeti artırmaya vesile oldu. Gece vakitlerini değerlendirebilmek adına istişareler, teravih namazından sonra sahur vaktine kadar gerçekleştirildi. Ereğli’den Özgür Eryiğit’in moderatörlüğünde yapılan istişarenin birinci ve ikinci gününün oturum başlıkları şu konulardan oluşmaktaydı;

1- 7 Haziran Seçimleri Üzerinden Müslümanların Durumu  ()

2- Çözüm Sürecinde Gelinen Nokta ve Suriye’nin Kuzeyindeki Gelişmeler ()

3- Gelenek ve Modernizm Kıskacında Islah Dilimizi Nasıl Oluşturmalıyız? ()

4- Ortak Çalışmalar Noktasında Neredeyiz? (Şuayip Mekeç- Bartın Özgür-Der)

Yukarıdaki başlıklar altında kardeşlerimizin kısa bir çerçeve çizerek, sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından konular detaylandırılıp müzakere edilmeye çalışıldı. Araştırmacı yazar Hamza Türkmen’in de misafir olarak katıldığı İstişare programında, belirlenen başlıklar çerçevesinde tüm katılımcılar fikirlerini ifade ederek verimli bir istişare yapılmasına katkı sundular. Son ikisi aynı yerde olmak üzere 5. gerçekleştirilen Özgür-Der Doğu Marmara-Batı Karadeniz İstişare toplantısı, 5 Temmuz Pazar günü öğle vakti, toplu bir şekilde çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Rabbimizin en önemli emirlerinden biri olan istişareyi hayata geçirmek, Müslümanları ilgilendiren her konuda hikmetli tavırlar alabilmek ve ortak bir perspektif ve eylemlilik içerisinde kulluğumuzu yerine getirebilmek adına ortaya konulan bu vb. programların, Kur’an Nesli’nin İnşası noktasında, ümmet bilincinin yeniden üretilmesi noktasında hayırlar getirmesi dua ve temennisiyle vedalaşma gerçekleştirildi.

istisare-20150705-1.jpg

istisare-20150705-2.jpg

istisare-20150705-3.jpg

istisare-20150705-4.jpg

istisare-20150705-5.jpg

istisare-20150705-6.jpg

HABERE YORUM KAT