1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Beykoz'dan Suriyeli Çocuklar Yararına Etkinlik
Özgür-Der Beykoz'dan Suriyeli Çocuklar Yararına Etkinlik

Özgür-Der Beykoz'dan Suriyeli Çocuklar Yararına Etkinlik

Özgür-Der Beykoz Şubesi Üniversiteli Genç Hanımlar ekibi, Suriyeli çocuklar yararına örgü örmek üzere 29 Ocak Cuma günü dernek binasında toplandı.

30 Ocak 2016 Cumartesi 15:07A+A-

Emine Nur Çakır / Haksöz Haber

İHH'nın organize ettiği "Kardeşlik Örgüsü" kampanyasına destek vermek için bir araya gelen genç hanımlar ekibi, soğuk geçen kış aylarında Mülteci kamplarındaki Suriyeli kardeşlerimizin kışını biraz ısıtmak için kardeşlik örgüsüne başladı. Sembolik bir anlam da taşıyan örgü örme kampanyası vesilesiyle bir araya gelen Özgür-Der Beykoz Şubesi  üniversiteli genç hanımlar ekibi muhabbetlerini ve kardeşlikerini pekiştirirken; uzaktaki muhacir kardeşlerini de hiçbir zaman unutmayacaklarını ve her daim destek olacaklarını ilmik ilmik işledikleri atkı ve berelerle ifade ettiler.

Suriye'de beş yıldır devam etmekte olan savaş; yardım kampanyaları düzenleme, muhacirler için her türlü çabayı gösterme, onlarla ilgilenme hususlarında Türkiyeli Müslümanlar için yılgınlık, bitkinlik oluşturmamalı. Beş yıldır her kış soğukla birlikte zorluklar yaşanıyor, beş yıldır Suriyeli Müslümanlar yaşadıkları zorluklara rağmen haklı mücadelelerinde direnmekte ısrar ediyor.  Bizim vazifemiz onlara bu mücadelelerinde elimizden gelen her şekilde yardımda bulunmak. Mülteci kamplarında evlerinden uzakta, karda ve çamurda zor koşullar altında hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli Muhacir kardeşlerimize yardım etmekten bir an olsun geri durmamalı, yorgunluğa düşmemeliyiz. Ensar olma bilinci ile hareket etmek ve bu bilinci diri tutmak, insanları teşvik etmek bizim en temel sorumluluğumuz olmalı. Özgür-Der Beykoz Şubesi Üniversiteli Genç Hanımlar ekibi de bu sorumluluğun bilinci ile 29 Şubat'a kadar sürecek olan kampanyaya destek vermeye çağrıda bulunuyor. Kardeşlerimize atkı, bere, kazak örerek elinizden geleni esirgemeyerek destek olabilirsiniz.

beykoz-20160131-01-001.jpg

beykoz-20160131-02-001.jpg

HABERE YORUM KAT