1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgün Duruş 1 Seneyi Geride Bıraktı
Özgün Duruş 1 Seneyi Geride Bıraktı

Özgün Duruş 1 Seneyi Geride Bıraktı

Medyada haftalık gazete olarak “hakikatin sesi ve yanında olma” ilkesiyle yayın hayatına adım atan Özgün Duruş 1 yaşını doldurdu.

24 Eylül 2010 Cuma 15:48A+A-

İnsan olarak toplumsal olaylardan haberdar olmak kendine görev edinenler için gazete okuma belki de en eski yöntemlerdendir.

Günümüz medyasının bazı değerlendirmelerine göre 1.güç olarak yorumlandığı, sağ-sol hareketlerine naziren sıfatların kullanıldığı bir atmosferde "hakikatin sesi ve yanında olma" ilkesiyle Özgün Duruş Gazetesi 11 Eylül 2009 tarihinde yayına başladı. Doğum gününe özel bir anlam yüklenilmese de hedeflediği anlayış ile mecburiyetinde hissettiği görevinin bazı noktalarına işaret ettiği malumdur.

Ümit Aktaş'ın koordinatörlüğünde çıkan Özgün Duruş'un geride kalan 1 yıl boyunca kendine biçmiş olduğu misyonunu devr-i senenin sayısında gazete şöyle belirtiyor: "Biz bu ülkeyi var ve mümkün kılan paydaşlıklara hitap etmeye çalışmakta ve Müslüman coğrafyasındaki kardeşliğin, indirgenmiş mikro ulusçukların ırk temelli kardeşliğiyle değil tam aksine aralarındaki emperyalist güçlerce oluşturulmuş sınırların geçirgenleştiği bir ulus-aşırı kardeşliğin imkanıyla muhkemleşeceğini düşünmekteyiz. İster bu coğrafyada, isterse bu coğrafyanın dışında olsun, elini ve gönlünü bize açan ve yüzünü bize dönen tüm insanlarla da ortak bir duyarlılığın geliştirilmesi için cehd etmekteyiz. Çünkü hepimiz öncelikle birer insan olma haysiyetini gösterebildiğimiz ölçüde, Allah'ın bize bahşettiği o barışarak bilişmekle yükümlüyüz."

Gazete ayrıca en önemli çabasını da, İslami camianın olaylara karşı bakış açısını yansıtmak ve çözüm konusunda inisiyatif almalarını sağlama ile karşılaşılan problemlere "özgün duruş" sergileyerek çözüme katkı sunma olarak açıklıyor.

İslami camianın bir sesi olarak istikrarlı duruşu, Türkiye ve dünyadan gündemle alakalı yazıların yanı sıra muhalif çizgisi, hacimli ve çarpıcı haber yorum sayfaları, Dilaver Demirağ'ın pek alışık olmadığımız Anasır-ı Erbaa sayfasında hazırladığı çevre dosyaları, Kültür-Sanat sayfasında Asım Öz ile Enver Gülşen'in sinemalar üzerine tespitlerinin süslediği röportaj ve kitap tahlilleri, Aile-Yaşam sayfasında bu kavramlar arasındaki bağlantı ve önemi ifade eden Psikolojik Danışman Esan Gül'ün kuşatıcı yazıları, Altan Algan'ın değişik şahsiyetlerin serüvenlerini ele alan portre yazıları, Medyahane köşesiyle Hikmet Gök medyanın görünmeyen yüzünün kritiğini tutan yazıları, Düşünce yeriyle birbirinden değerli ve değişik isimlerin ufuk açıcı yazıları, Davut Özgül önderliğinde hazırlanan İslam ve Hayat sayfasında Feyzullah Birışık'la tefsir dersleri ve Ali Rıza Akgün'ün İslami kavramlara ilişkin yorumlarıyla her hafta dolu gazeteden öte bir kaynak sizi karşılıyor.

Ayrıca her sayıda Ümit Aktaş, Altan Tan, Dilaver Demirağ, Ali Bulaç, Ramazan Kayan, Bilal Medeni, Yıldız Ramazanoğlu, Yusuf Kaplan, Yahya Ayyıldız, Necip Çengil gibi değerli düşünürlerin olaylara nabız tutan yazılarıyla beraber "ayda bir" derin analiz içerikli yazıları ile Metin Önal Mengüşoğlu, Hamza Türkmen, Turgay Aldemir ve Cihan Aktaş yer alıyor.

Her hafta Cuma günü Özgün Duruş Gazetesi tüm bayilerde…

(Serkan Sevinç / Haber Kültür)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum