1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özbekistan'da Başörtü Takanın Ailesine Ceza
Özbekistanda Başörtü Takanın Ailesine Ceza

Özbekistan'da Başörtü Takanın Ailesine Ceza

Asgari ücretin 24 dolar olduğu Özbekistan'da başörtü takan ve cuma namazı kılanların ebeveynlerine 700 Tl ve 15 gün hapis cezası verileceğini duyurdu.

31 Aralık 2011 Cumartesi 14:54A+A-

Asgari ücretin 24 dolar olduğu Özbekistan'da diktatör İslam Kerimov'un kukla rejimi inancından ötürü başörtü takan ve cuma namazı kılan gençlerin anne - babasına 700 Tl ve 15 gün hapis cezası verileceğini duyurdu.

 

Özbekistan Cumhuriyeti Taşkent Savcılığı Cuma ve başörtü yasağı ile ilgili düzenlediği toplantıya içişleri bakanlığı ve eğitim bakanlığı yetkililerinin yanı sıra muhtarlar ile beraber 400 kişi katıldı.

Azadlık Radyosu’nun haberine göre: Cuma Namazına giden çocuklara, gençlere ve başörtüsü takan öğrencilerin evlerine tek tek gidilerek velileri uyarılıyor ve asgari ücretin 15 katı ceza verileceği tebliğ ediliyor. Asgari ücret: 24 dolar ( yirmidört usd- yani günlük yaklaşık bir dolar)

Dünya Özbekler Birliği Kurucu Başkanı Adem ÇEVİK, ”Tüm dünya; Özbekistan diktatörlüğünde 23 senedir işlenen insan hakları ihlallerine karşı üç maymunları oynuyor . Yirmibeş milyon Özbek Türk’ü günlük 1 dolarla açlık altında ve esaret altında yaşıyor, beş milyon mülteci başka ülkelerde yaşam mücadelesi veriyor. Terör tüccarı Kerimov’un hapishanelerinde 20 bin düşünce suçlusu var. Andican Katliamının Yıldönümünde 11-12-13 Mayısta Kelebek Etkisiyle Kerimov Rejimi yıkılacak inşallah. Zalim ve lanet Kerimov; Saddam, Kaddafi, Binali ve Mübarek’in akıbetinden ders alsın veya Dikatörlere kuçak açan Suudi Amerika’ya sığınsın” dedi

ÇEVİK: “ Özbekistan Diktatörlüğü Raporu çalışmalarına başladık, Mart veya Nisan ayında Uluslararası Sempozyum yapacağız. İHH, Mazlumder, Özgürder, ASDER, TİKA ve İBB başta olmak üzere sağduyu sahibi STK’ların ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Eli kanlı Diktatör Kerimov’un Andican Katliamı’ndan ve insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması ve tazminat davası için hazırlıklara başladık.” diyen Türkistan Platformu ve Dünya Özbekler Birliği Kurucu Başkanı Adem ÇEVİK: “ 2012 YILI Özbeklerin Esaretten ve İşgalden Kurtuluş Yılı Olacaktır. Türkiyenin idarecilerine, siyasetcilerine ve STK’larına sesleniyoruz Özbekistanda diktatörlüğün son bulması için hepimiz elbirliğiyle zulme dur diyelim. Özbek Halkıyla Dostluk Grubu’nun kurulması için TBMM Başkanlığına, Milletvekillerine ve Partilere müracaatta bulunacağız. İslam İşbirliği Teşkilatına ve BM’ye Özbek gözlemci statüsü verilmesi için başvuracağız. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’nın Özbek Mültecilere sahip çıkmasını, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını, sınırdışı edileceklerin sınırdışı edilmemesini, başta Muhammed Ali ABDURRAHMANOV ve Eşi Fatıma ABDURREZZAKOVA olmak üzere iade edileceklerin iadesinin engellenmesini istiyoruz.” dedi.

Timeturk

HABERE YORUM KAT