1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Özbekistan Dikta İle Yönetiliyor
Özbekistan Dikta İle Yönetiliyor

Özbekistan Dikta İle Yönetiliyor

Özbekler Birliği Genel Başkanı Alibay Yolyahşi, Özbekistan’ın dikta ile yönetildiğini söyledi. Yolyahşi, bugün Özbekistan’ın dünyanın en zalim diktatörü İslam Kerimov’un zulmü altında olduğunu ifade ederek; “Özgür ve müreffeh bir yaşam istiyoruz” dedi.

19 Kasım 2011 Cumartesi 02:32A+A-

Özbekler Birliği Genel Başkanı Alibay Yolyahşi, Özbekistan’ın dikta ile yönetildiğini söyledi. Alibay Yolyahşi, Akit’e Özbekistan’ın şu anki durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yolyahşi, Özbekistan’ın 20 yıl önce siyasi olarak bağımsızlığına kavuştuğunu ama halkın özgür olmadığını söyledi. Bugün Özbekistan’ın dünyanın en zalim diktatörü İslam Kerimov’un zulmü altında olduğunu ifade eden Başkan Yolyahşi; "Bu sebeple maziye dönüşen 20 yıllık sürede ülkede herhangi bir ekonomik, siyasi ya da sosyal bir gelişme olmadı. Aksine Kerimov ve onun kızlarının hiç kimse ve hiçbir kanun ya da kaideyle sınırlanmayan dikta yönetimi kök saldı" dedi.

“HUKUKSUZLUK KORKUNÇ BOYUTLARA ULAŞTI”

Özbekistan’ın Kerimov ve kızları ile onların uşaklarının şahsi kazanç menbaına dönüştürüldüğünü vurgulayan Yolyahşi, "Kerimov, kızları ve uşakları; yasaları, kanun ve nizamları açıkça çiğnemeye başladı. Sonuçta, yolsuzluk, organize çıkar grupları, hırsızlık, kumarbazlık ve fuhuş misli görülmemiş derecede arttı. Ülkeyi adaletsizliğin, insan hak ve hukukunun ayaklar altına alınmasının korkunç boyutlara ulaştığı bir manzara kuşattı” diye konuştu.

“ÖZGÜR, AÇIK VE ADİL SEÇİMLER YAPILSIN”

Özbek halkının adalet, özgürlük ve demokrasi istediğini belirten Yolyahşi, sonuç olarak özgür ve refah bir yaşam istediklerini vurguladı. Yolyahşi, Özbek halklarının taleplerini şu şekilde sıraladı: "Bütün antidemokratik yasaklar kaldırılsın. Gerçek basın ve ifade özgürlüğü sağlansın. Siyasi mahkûmlar serbest bırakılsın. Sürgündeki muhalif parti ve grupların ülkeye dönmesi için bütün yasal ve siyasi, ekonomik şartlar oluşturulsun. Herkes için makul sayılabilecek bir süre içerisinde bütün muhalif teşkilat, parti ve hareketlerin hiçbir engellemeyle karşılaşmadan katılabileceği şekilde, ülkenin bütün resmi organları ve devlet başkanlığı için özgür, açık ve adil seçimler yapılsın."

Özbekler Birliği’nden gazetemiz Akit’e nezaket ziyareti gerçekleştirildi. Özbekler Birliği Genel Başkanı Alibay Yolyahşi, Başkanvekili Adem Çevik, Başkan Yardımcısı Timur Salih’ten oluşan heyet, ziyaretinde İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile görüştü. Alibay Yolyahşi ziyarette, Özbekler Birliği isimli bir dernek kurduklarını söyledi. Özbekistan ile ülkemiz arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını kaydeden Yolyahşi, derneklerinin genel merkezinin bugün Ümraniye Dudullu’da açılışının yapılacağını belirtti.

Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT