1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Özbek Muhacirlerin Çilesi Bitmiyor!
Özbek Muhacirlerin Çilesi Bitmiyor!

Özbek Muhacirlerin Çilesi Bitmiyor!

Ülkeleri Özbekistan’da İslami yaşamın yasak olması, yaşamaya çalışanların ise şiddet, işkence, soykırıma uğradığı Özbek müslümanlar hicret ettikleri yerlerde de zulme uğramaya devam ediyor.

19 Ocak 2019 Cumartesi 12:24A+A-

Bunlardan biri de Türkiye'ye geldikten sonra çeşitli acılar yaşayan Dilmurad ZHUSUPALIYEV ve ailesi…

Geldikleri Türkiye’de, Rusya ile yapılan anlaşmalar gereği ülkelerine deport edilme korkusu yaşayan aile babası ve çocukları, tekrar yola düşerek Suriye'ye gitti. Fakat oradaki yoğun bombardımanda küçük çocukları ile yaşam olanağı bulamayan aileden baba, anne, evli olan bir kızları ve küçük çocuklar yüksek meblağlar ile tekrar Türkiye’ye dönmeyi başardı. Geride ise gelemeyen 4 kızkardeş Ayşe (17), Amine (16), Saliha (12), Meryem (10) yoğun çabalar sonucunda gelmeye çalışırken Amine (16) yolda suya düşerek yaşamını yitirdi.

Muhacir Ailelere Ensar Olma Hareketi Gönüllüsü Merve Şentürk’ün Twitter hesabından verdiği bilgiye göre, Kızlarını almak için Hatay'a giden aile 4 çocuklarından birinin vefatı ile sarsılırken, yakalandıkları sınır karakolu tarafından göç idaresine gönderildi.

Yaşadıkları acı üzerine daha cenazeyi bile toprağa veremeden deport edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan aile, Türkiye hükümetinden sığınma talep ediyor. Geride kalan küçük çocuklar ve torunları olan acılı aile tekrar zulme gönderilmek istemiyor. Halen Hatay GGM’de tutulan aile 19.01.2019 Cumartesi günü (bugün), vefat eden kızlarını toprağa verecekler.

HABERE YORUM KAT