1. HABERLER

  2. HABER

  3. Otopsi Raporuna Göre Atakan’ın Ölüm Nedeni
Otopsi Raporuna Göre Atakan’ın Ölüm Nedeni

Otopsi Raporuna Göre Atakan’ın Ölüm Nedeni

Hatay'daki ODTÜ gösterileri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ilk otopsi raporu açıklandı.

10 Eylül 2013 Salı 13:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kafatası parçalanması, omurilik kopması ve iç organ yaralanmalarına bağlı ölüm olduğu Adli Tıp tarafından açıklandı.

Suriye’deki kimyasal katliamı hâlâ Esed yapmamış olabilir temkinliliği içinde olanların Ahmet Atakan’ın ölümünü polisin attığı gaz kapsülüne bağlamadaki acelecilikleri dikkat çekti.

Ancak görüntüler Ahmet Atakan’ın polis aracına kaya parçaları ve su depolarının atıldığı çatılardan birinden düştüğünü ortaya koyuyordu. Nasıl düştüğüne ilişkin belirsizlik sürüyor.

Bu arada Atakan’ın ilk otopsi raporu da açıklandı.

Atakan'ın ölümüne ilişkin ilk otopsi raporuna göre, yüksekten düşmeye bağlı omurilikten kırık, iç organlarında parçalanma var. Kesin ölüm nedeni ise detaylı adli tıp incelemesinden sonra açıklanacak.

Cenazeyi alan Atakan'ın amcası Nevzat Atakan'ın gazetecilerle paylaştığı Adli Tıp Kurumu raporunda ise ölümün "künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği" belirtildi

ahmet-atakan-otopsi_olum-nedeni.jpg

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini söyleyerek provokasyon kokan açıklamalarda bulunmuştu. Sosyal medyada da kampanya başlatılmış ve Atakan'ın kesin ölüm nedeni polisin gaz kapsülüne bağlanmıştı.

Mehmet Bekaroğlu da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Hatay'da bir gencimizi daha kaybettik, polisin attığı gaz bombası kapsülü ile ölmüş, yazık, hem ne yazık!”

***

Binadan Düşme İhbarı Üzerine Olay Yerine Gidildi

Hatay Valiliği, ''Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderildiğini ancak olay yerinde bulunan kişilerin yaralıyı kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istediği ve sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini'' bildirdi.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, 9 Eylül günü merkez’e bağlı Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi üzerinde toplanarak, Gezi Parkı eylemleri ve Tuzlu Çayır'da yaşananları protesto etmek amacıyla Gündüz Caddesi'ni trafiğe kapatan grubun, kanunsuz yürüyüşe geçmesi üzerine gruba dağılmaları, aksi takdirde müdahale edileceği ikazında bulunulduğu belirtildi.

Yapılan tüm ikazlara rağmen grubun yürümekte ısrar etmesi ve grup içerisinden güvenlik birimlerine sapanla bilye ile taş atılması üzerine, gruba tazyikli su ve gazla orantılı müdahalede bulunularak dağılmalarının sağlandığının ifade edildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ara sokaklara kaçan şahısların bir süre sonra cadde üzerinde tekrar toplanarak yola barikat kurmaları, barikatı ateşe vererek barikat gerisinden ve çatılardan havai fişek, taş ve bilye atarak mahalle sakinlerine zarar vermeleri üzerine gruba tekrar müdahalede bulunularak dağılmaları sağlanmıştır. 10 Eylül 2013 Salı günü saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderilmiştir. Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkanları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir."

Açıklamada konunun adli makamlara intikal ettirildiği, çok yönlü araştırıldığı kaydedildi.

***

İLGİLİ HABERİMİZ:

Ahmet Atakan’ın Yaralanma Anı ve Suriye İle İlgili Twetleri

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum