1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Otobanda Savcı Rezaleti
Otobanda Savcı Rezaleti

Otobanda Savcı Rezaleti

Ankara otoyolundaki trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden tesettürlü kadınların, yol kenarında ölü muayenesine alınması vatandaşın tepkisini çekti.

05 Şubat 2013 Salı 02:28A+A-

Ankara otoyolunda meydana gelen trafik kazasında 2’si kadın 3 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine gelen savcının kapalı kadınlara ölü muayenesini etrafına bir örtü gerilmeden otobanda açık alanda yaptırması tepki çekti. Nuri Savranlar’ın kullandığı otomobil, İstanbul-Ankara otobanı Cankurtaran mevkiinde takla attı. Kazada sürücü Nuri S. (61), G. S. (54) ve gelini İ.S. (30) hayatını kaybederken, Suat S. (37) ile 1 yaşındaki kızı Serra S. ve yeğeni Mükremin E.(9) yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis’e ait ambulans helikopter ve ambulansla yaralılar Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Tesettürlü Kadınlar Çırılçıplak Soyuldu

Olay yerine gelen savcı, cep telefonuyla vefat eden ailenin yakınlarına bilgi verdi. Savcının incelemesinin ardından ikisi kadın üç mevtaya ölü muayenesi yol kenarında yapıldı. Tespit yapılırken, önce tesettürlü kadınlar, sonra da yaşlı adam etrafları kapattırılmadan çırılçıplak soyuldu. İnsanlar yerde çırılçıplak yatarken savcı incelemelerini yaptı. Savcının çıplak cesetler üzerindeki incelemesi sırasında ise yoldan araçların geçmesi dikkat çekti.

“Bari Çevresi Branda İle Kapatılsaydı”

Olay yerinden geçen vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Olay yerinde cesetlerin soyularak inceleme yapılmasının insan onuruna yakışmadığını belirten vatandaşlar, “Daha önce burada çok kaza yaşandı. Vefat edenlere olay yerinde soymak yerine ceset torbasına konulup morga götürülmüş, otopsileri burada yapılmıştı. Cinayet, intihar ve benzeri şüpheli ölümleri savcının olay yerinde incelemesi doğal, ama kaza sonrası tesettürlü bayanların soyularak incelenmesi tam anlamıyla rezalet” dedi.

Vatandaşlar, savcının olay yerinde inceleme yapmak istemesi durumunda en azından cesetlerin çevresinin branda ile kapatılmasının doğru olacağını kaydettiler.

AKİT

HABERE YORUM KAT

6 Yorum