1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO’dan İngilizlere Sert Uyarı
ÖSO’dan İngilizlere Sert Uyarı

ÖSO’dan İngilizlere Sert Uyarı

İngiliz Genelkurmay Başkanının sözleri üzerine Özgür Suriye Ordusundan açıklama geldi: "Girmenizi istemiyoruz!"

13 Kasım 2012 Salı 09:37A+A-

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) İngiliz güçlerinin Suriye topraklarına girmesine izin verilmesi için muhalefetle koordinasyonu şart koştuğu bildirildi.

ÖSO'nun Siyasi Danışmanı Bessam ed-Dade AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye sahipsiz değildir ki İngiltere istediği zaman Suriye'ye girsin" dedi.

Dade, muhalefetle koordineli bir şekilde çalışılmaması halinde, ÖSO'nun Esed güçleriyle İngiliz güçlerini birbirinden ayırmayarak ikisini de düşman olarak kabul edeceğini belirtti.

Dade, muhalefetle koordineli bir şekilde çalışılması durumunda dahi İngiliz kuvvetlerinin Suriye’ye girmesini temenni etmediklerini ifade etti.

"Biz İngilizlere güvenmiyoruz, Suriye topraklarında bulunma niyetlerini kötü olarak yorumluyoruz" diyen Dade, İngiltere'nin, rejim çöktükten sonra ülkeyi etnik ve mezhepsel olarak bölmeye çalışacağı iddiasında bulundu. 

İngiliz Genelkurmay Başkanı David Richards, bugün BBC'deki demecinde ülkesinin insani krizin kötüleşmesi durumunda acil durum planı çerçevesinde Suriye'ye "bir çeşit askeri müdahale" hazırlığında olacağını söylemiş, Savunma Bakanı Phillip Hammond da daha önce, "Askeri müdahale ihtimalini dışlamıyoruz" açıklaması yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum