1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO ve TSK Birlikleri El-Bab'a Yöneldi
ÖSO ve TSK Birlikleri El-Bab'a Yöneldi

ÖSO ve TSK Birlikleri El-Bab'a Yöneldi

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında TSK'nın desteğindeki Özgür Suriye Ordusu güçleri Menbic istikametine doğru Saruc nehrinde güneye ilerlemeyi durdurdu. Alınan bilgilere göre operasyonun yönü El-Bab'a doğru yöneltiliyor.

30 Ağustos 2016 Salı 14:55A+A-

Özgür Suriye Ordusu'nun onlarca tank ve yüzlerce TSK özel kuvvetleri askeriyle Cerablus'tan güneye doğru ilerleyişi sürüyor. PYD unsurlarına ait çok sayıda köy ve kasabanın alınmasından sonra ÖSO kuvvetleri Menbic’e 20 km kuzeyde Saruc çayında durdu. Yetkililere göre, operasyonun yönü IŞİD'in elinde bulunan El-Bab şehrine doğru kayacak.

Türkiye'nin desteği ile Cerablus’u IŞİD'den geri alan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni hedefi, Suriye'nin El Bab kenti olacak. Cerablus'tan çekilen IŞİD güçlerinin kontrolünde bulunan El Bab, yine IŞİD'in kontrolündeki Mare'nin en önemli ikmal yolu üzerinde bulunuyor. El Bab'ın temizlenmesinin ardından ÖSO, Mare'ye yönelmeyi hedefliyor. Böylece, Kuzey Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye Cerablus'un yanı sıra El Bab ve Mare de eklenecek. Güvenli bölge, 48 km derinliğinde ve 78 km genişliğinde bir alandan oluşacak. 48 km'lik derinlik, TSK'nin Fırtına obüslerinin menzili içinde kalıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 28 ağustos pazar günü Nusaybin ile Mürşitpınar arasında kalan Suriye hudut bölgesinde çok sayıda silah araç malzeme ve personel yüklü TIR'ların doğudan batıya doğru hareket ettiği tespit edilmişti. Bu hareketliliğin IŞİD'e bağlı El-Bab'ı aldıktan sonra Menbic operasyonuna takviye amacına yönelik olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE SINIRINDA 6 IŞİD KÖYÜ KALDI

Elde edilen son bilgilere göre, Türkiye sınırındaki 6 köyde IŞİD'in varlığı bulunuyor. Yapılacak son operasyonlar çerçevesinde bu bölgelerden IŞİD'in çıkartılması öngörülüyor.

YPG KAYNAKLARI KARA PROPAGANDAYA BAŞLADI

YPG kaynakları ise, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişini çarpıtmak kara propaganda hazırlığına giriştiği belirtiliyor.

Askeri kaynaklar, Fırat Nehri batısında bulunan YPG/PYD unsurları Suriyeli sivilleri binaların içerisinde rehin tutuyor ve binaların çevresine silah yüklü araçlar yerleştirerek kara unsurları ile hava kuvvetlerinin bombardımanlarına sivilleri hedef haline getirdiğini belirtiyor.

Bunun akabinde yaşanabilecek sivil can kayıpları da "Türkiye sivilleri katlediyor" şeklinde propaganda maksatlı olarak Türkiye aleyhine uluslararası kamuoyu baskısı oluşturmak için kullanılacak.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum